Zobacz wątek
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=8091
@pzygmunt juz to zdaje sie ogarnał bo na svr12.supla.org już mi działa prawidlowo
Zobacz wątek
Dzięki za info wygląda że teraz jest OKflowerek wrote: Thu Feb 18, 2021 2:49 am Zobacz wątek
viewtopic.php?t=8091
@pzygmunt juz to zdaje sie ogarnał bo na svr12.supla.org już mi działa prawidlowo
Tak, ale skoro ma wyświetlacz, to można odczytać dane pomiarowe bez konieczności łączenia się z siecią WiFi czy też serwerem Supla. Teraz i tak widzę tylko na OLEDzie, że "Zainicjowany" i dla nie wtajemniczonych nic to nie oznacza. Gdyby pojawiła się informacja, że próba nawiązania połączenia WiFi to byłaby jakaś wartość, a tak to i tak nie wiadomo o co chodzi. Przy okazji, to jest brak obsługi polskich znaków na wyświetlaczu, wiec może w komunikatach używać odpowiedników ASCII? Bo teraz pojawia się coś takiego "Ze powiadczenia".krycha88 wrote: Thu Feb 18, 2021 8:17 am Jest to celowe działanie, wartości pomiarów na wyświetlaczu będą się wyświetlać jeżeli urządzenie będzie poprawnie zalogowane do clodua w innym wypadku będzie wyświetlać się status dlaczego tego nie może zrobić.
Nie będę tego poprawiać bo dość niszowy scenariusz. A co do polskich znaków to trzeba by przekonwertować czcionkę a tego nie umiem zrobić, prędzej wywalę tłumaczenia i zostanie tylko po angielsku. Ale zachęcam do poprawek i zrobienia PRGoral64 wrote: Thu Feb 18, 2021 8:35 am Tak, ale skoro ma wyświetlacz, to można odczytać dane pomiarowe bez konieczności łączenia się z siecią WiFi czy też serwerem Supla. Teraz i tak widzę tylko na OLEDzie, że "Zainicjowany" i dla nie wtajemniczonych nic to nie oznacza. Gdyby pojawiła się informacja, że próba nawiązania połączenia WiFi to byłaby jakaś wartość, a tak to i tak nie wiadomo o co chodzi. Przy okazji, to jest brak obsługi polskich znaków na wyświetlaczu, wiec może w komunikatach używać odpowiedników ASCII? Bo teraz pojawia się coś takiego "Ze powiadczenia".
Jeżeli te komunikaty są istotne dla modułu, to przecież mogą się wyświetlać albo na ekranach z wynikiem pomiaru albo naprzemienne z nimi.
Może i niszowy, ale jakby tak padło zasilanie, a następnie wróciło, ale z jakiegoś powodu AP by przestał działać, albo lokalny serwer Supla i moje 12 termometrów pokazuje "Zainicjowany" do czasu usunięcia usterki sieci/serwera...krycha88 wrote: Thu Feb 18, 2021 8:40 am Nie będę tego poprawiać bo dość niszowy scenariusz. A co do polskich znaków to trzeba by przekonwertować czcionkę a tego nie umiem zrobić, prędzej wywalę tłumaczenia i zostanie tylko po angielsku.
Nie kuś, bo już teraz brak na wszystko czasu
Bo nie za bardzo rozumiem jak to mam zastosować w mini odciąć mam prąd dwa razy po sekundzie ?? i potem wcisnąć przycisk??Czasem coś pójdzie nie tak i nie będzie możliwości zmienić jakiegoś parametru. Możemy się ratować wprowadzając ustawienia początkowe. Czyli czyścimy wszystkie ustawienia jak hasła, gpio itp. Robimy to resetując układ 2x w odstępach co 1-2s a następnie GPIO0 do masy. GPIO0 podłączamy do masy dopiero po drugim resecie i mamy na to 1s. Jest to zabezpieczenie przed przypadkowym zresetowaniem ustawień.