sterownik bramy

elmaya

Code: Select all

#include <supla/io.h>

class On_Off : public Supla::Io {
  public:
    void customDigitalWrite(int channelNumber, uint8_t pin, uint8_t val) {

// maybe choose channel or pin here

if (val){
        // do something when the channel is activated
         return;
      }else{
       // do something when the channel is deactivated
        return;  
      }
   }

}On_Off; 
sziomal

witam
układ, który kupiłem to
https://elektroweb.pl/przekaznikissr/14 ... -wifi.html.

Sterownik bramy posiada 2 piny. Jak podaje sygnał na pin 1 do brama się zamyka. Jak podaje sygnał na drugi pin do brama się otwiera. Brama zamyka się i otwiera po podaniu impulsu.
Wiem że można zrobić w apce 2 przyciski i jednym zamykać a drugim otwierać.( to znaczy będą dwie pozycje ). Ale chciałbym aby w apce była 1 pozycja i gdy przesuwam palcem w prawo i klikam zamknij przekaźnik daje impuls na pin 1 i wraca do pierwotnego stanu. Gdy przesunę palcem w lewo i klikam otwórz podaje impuls na pin 2 i wraca.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Brama nie ma trybu Krok po Kroku ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Czy Ty nie masz przypadkiem takiego sterownika bramy: viewtopic.php?p=80920#p80920
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
sziomal

Chodzi o to że do sterownika podłączone są jeszcze piloty dwu kanałowe na dodatkowym sterowniki i nie chcemy tego ruszać. Sterowniki ma możliwość przedstawienia na kro.po kroku ale chciałbym zostawić obecne sterowanie.
Tancerz90!

Witam,
Mam SBW-02 podłączona tylko brama garażowa, po podłączeniu kontraktonow w miejsce czujnika bramy zawsze po zamknięciu brama ponownie zaczyna się otwierać na jakieś 20%. Jak podłącze kontraktony pod furktę to wszystko działa dobrze, Co może być problemem?
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Tancerz90! wrote: Fri Feb 19, 2021 10:44 am Witam,
Mam SBW-02 podłączona tylko brama garażowa, po podłączeniu kontraktonow w miejsce czujnika bramy zawsze po zamknięciu brama ponownie zaczyna się otwierać na jakieś 20%. Jak podłącze kontraktony pod furktę to wszystko działa dobrze, Co może być problemem?
Narysuj albo opisz dokładnie co do czego podłączasz. Czy kontaktrony są podłączane do wejść SBW? Czy do jakichś wejść w automacie bramy?
Bramy często cofają się "o 20%" gdy napotkają przeszkodę. Np. gdy wykryją zbyt duży opór, albo jakiś czujnik im coś zasygnalizuje. Samo SBW nie będzie generowało sygnałów powodujących otwarcie o 20%
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”