viewtopic.php?p=90845#p90845Arek.kandula wrote: Wed Mar 03, 2021 1:54 pm Mam pytanko wgrałem wersję 1.3.6 do Sonora Basic i pali mi się cały czas dioda do konfiguracji wszystko działa tylko ta dioda się pali .
GUI Generic
-
Patryk
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
GUI-Generic nie zadziała na ESP32, trzeba by dostosować kod.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
GUI-Generic z SuplaDevice pewnie nie, ale kto wie? Może GUI-Generic-ESP32 z SuplaDeviceESP32 już tak?krycha88 wrote: Wed Mar 03, 2021 2:03 pm [GUI-Generic nie zadziała na ESP32, trzeba by dostosować kod.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Z tego co kojarzę to SuplaDevice działa na ESP32. Ale chyba zainteresowanie tą płytka jest jeszcze zbyt małe aby coś robić w tym kierunku
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
fido
W moim przypadku restart routera nie pomógł. Może dlatego że mam wgrane Openwrt i coś blokuje lub trzeba nada stały adres IP ?Patryk wrote: Wed Mar 03, 2021 10:15 amTeż tak miałem swego czasu.fido wrote: Wed Mar 03, 2021 10:10 am Jak w Touchu jest ESP8285 to można się do niego dostać poprzez adres IP przydzielony z routera ? bo jakoś nie mogę.
Ale już nie pamiętam na której wersji softu.
Po restarcie routera już było ok.
-
jarsyb
Witam, na jakiej zasadzie działają te linki bezpośrednie do przekaźnika?
Mam taką sytuacje
1) supla do domu (na aplikacji supla)
2) supla u rodziny w domu (na aplikacji nice wifi)
niestety system iOS nie umożliwia klonowania aplikacji, a sama aplikacja również ma możliwość dodania tylko jednego konta.
jest jeszcze supla nr 3 w firmie (bramy wjazdowe) i tu moje pytanie
narazie ogarnięte jest to przez linki bezpośrednie i przeglądarkę, ale czy nie dałoby rady stworzyć wirtualny przekaźnik i przypisać tam linki bezpośrednie z innego konta supli?
Mam taką sytuacje
niestety system iOS nie umożliwia klonowania aplikacji, a sama aplikacja również ma możliwość dodania tylko jednego konta.
jest jeszcze supla nr 3 w firmie (bramy wjazdowe) i tu moje pytanie
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
-
dobo
Ojtam ojtam zainteresowani by się znaleźli moje ESP32 już czeka.krycha88 wrote: Wed Mar 03, 2021 2:11 pmZ tego co kojarzę to SuplaDevice działa na ESP32. Ale chyba zainteresowanie tą płytka jest jeszcze zbyt małe aby coś robić w tym kierunku![]()
A ile z niego GPIO można wycisnąć
Nawet z tego co już widziałem tu na forum to sonoff wypuścił sprzęcik na ESP32.
PS
OLED już działa (GPIO 5 i 9) wczoraj widocznie za bardzo zmęczony już byłem i źle odczytałem położenie kondensatorów nie wziąłem odwrócenia płytki PCB na dolną warstwę i wylutowałem nie te co trzeba
Na szybko był problem z Zainicjowaniem ciągle się restartował więc z cloud wywaliłem moduł wyłączyłem zasilanie i ponownie załączyłem moduł połączył się z cloud przekaźniki działają z aplikacji i cloud.
Przyciski sprawdzę jak się ogarnę
@Patryk
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajdzie się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi."
Albert Einstein
GPIO2 można wykorzystać z kontaktronem jako licznik impulsów i jeśli tych impulsów nie będzie dużo na sekundę to wtedy nie powinno wystąpić blokowanie bo w którymś momencie będzie ten stan wysoki
Last edited by dobo on Wed Mar 03, 2021 5:57 pm, edited 1 time in total.
-
buli
To pytanie powinno pojawić się w innym dziale. W pierwszym poście masz na końcu na czerwono napisane, żeby tego typu pytania zadawać w odpowiednim dziale.jarsyb wrote: Wed Mar 03, 2021 5:04 pm Witam, na jakiej zasadzie działają te linki bezpośrednie do przekaźnika?
Mam taką sytuacje![]()
jest jeszcze supla nr 3 w firmie (bramy wjazdowe) i tu moje pytanienarazie ogarnięte jest to przez linki bezpośrednie i przeglądarkę, ale czy nie dałoby rady stworzyć wirtualny przekaźnik i przypisać tam linki bezpośrednie z innego konta supli?
-
jarsyb
Oki. To w takim razie interesuje mnie odpowiedz na TYLKO pytanie pierwsze. Do czego są te linki bezpośrednie do przekaźnika?buli wrote: Wed Mar 03, 2021 5:24 pmTo pytanie powinno pojawić się w innym dziale. W pierwszym poście masz na końcu na czerwono napisane, żeby tego typu pytania zadawać w odpowiednim dziale.jarsyb wrote: Wed Mar 03, 2021 5:04 pm Witam, na jakiej zasadzie działają te linki bezpośrednie do przekaźnika?
Mam taką sytuacje![]()
jest jeszcze supla nr 3 w firmie (bramy wjazdowe) i tu moje pytanienarazie ogarnięte jest to przez linki bezpośrednie i przeglądarkę, ale czy nie dałoby rady stworzyć wirtualny przekaźnik i przypisać tam linki bezpośrednie z innego konta supli?
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
-
Albert
@krycha88 wiesz może z jakiego powodu, jak robię zapis konfiguracji z Twojego GUI GENERICA 1.1.7 i chcę wczytać ten config do 1.3.7 to nie idzie?
Nie jest to jakieś mega ważne - zrobię to na piechotę, ale intryguje mnie czego nie działa