Ci, którzy pracują z biblioteką z mojego brancha albo z develop na oficjalnym repo, wiedzą, co tam siedzi i jak to działa, także o tym "co się zmieniło" względem starej biblioteki nie będę się rozpisywał.
Po oficjalnym wydaniu nowej biblioteki chciałbym do minimum ograniczyć późniejsze zmiany, które mogłby wymagać zmian w programach użytkowników - czyli innymi słowy, chcę trzymać kompatybilność wstęczną w ramach "nowej" SuplaDevice. Do tej pory na "develop" rządziły inne zasady i co jakiś czas tą kompatybilmość psułem, czego na pewno wiele osób pracujących na bibliotece z bólem doświadczyło
Także to jest ostatnia szansa, aby dorzucić coś od siebie i zaprotestować lub zamilknąć na zawsze
Starałem się poprawiać różne zgłoszenia od Was, ale mogłem coś przegapić. Jeśli znacie jakieś bugi, które trzeba poprawić, to dajcie znać. Jeśli coś w samej konstrukcji biblioteki jest nie tak i trzeba to poprawić - dacjcie znać
Czego można się spodziewać po wydaniu biblioteki?
- oficjalne repo na branchu "master" będzie miało nową bibliotekę (https://github.com/SUPLA/supla-arduino)
- pojawi się oficjalny release tag "2.3.4"
- SuplaDevice zostanie dodana do managera bibliotek w Arduino IDE. Będziecie mogli zainstalować biblitekę z IDE bez konieczności pobierania i rozpakowywania plików zip. Do tego IDE będzie też dbało o aktualizacje. Jak tylko pojawi się 2.3.5, to dostanicie notyfikację i możliowść aktualizacji.
Nie kończymy pracy nad biblioteką. Kolejne czujniki i inne elementy będą dodawane.