SBW-02 status: WiFi - Connecting...

Sander

klew wrote: Sun Mar 28, 2021 9:21 pm To nie będzie problem z portem, bo moduł nie dostaje adresu IP. Widać go na routerze jako ip=unknown. Podobnie status "wifi - connecting".

@pzygmunt, masz do SBW-02 wersję 2.8 przygotowaną? Może to pomoże.

Jaka jest odległość od AP? Może to jakiś problem z zasięgiem?
Normalnie odległość od AP to 5m, ale nawet jak przybliżyłem na 2m (brak jakichkolwiek przeszkód) to nadal nie chce się łączyć. Dla odmiany MEW-01 łączy się przez 2 ściany i 20m bez problemu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

To jeszcze może być wina DHCP. Może masz za dużo urządzeń i Twójemu serwerowi DHCP wyczerpała się pula? Wtedy MEW dostaje adres bo moduł miał go wcześniej przydzielonego i jest zapisany, ale nowe urządzenie już nie dostaje.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Sander

klew wrote: Sun Mar 28, 2021 10:24 pm To jeszcze może być wina DHCP. Może masz za dużo urządzeń i Twójemu serwerowi DHCP wyczerpała się pula? Wtedy MEW dostaje adres bo moduł miał go wcześniej przydzielonego i jest zapisany, ale nowe urządzenie już nie dostaje.
Bingo!
Rzeczywiście problemem był zapchany DHCP w głównym routerze Arris. Jak go zrestartowałem, a później AP oraz moduł SBW to wszystko zaczęło działać :)
Screenshot_20210329-005555_Chrome.jpg
Panowie, bez Waszej błyskawicznej i wnikliwej pomocy sam bym nie rozwiązał tego problemu (działałbym jak dziecko we mgle). Bardzo, bardzo dziękuję Wam za Waszą nieocenioną pomoc. :D
Dla mnie jesteście Mega Profesjonalistami przez duże P.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL SBW-02”