Sterowanie bramą
-
[email protected]
Witam proszę o radę jak na module Yunshan i Gui Generic używanym do sterowania bramą wjazdową ustawić czujniki otwarcia i zamknięcia. Bo w ustawieniach jest tylko czujnik otwarcia i czujnik pośredniego otwarcia?
-
[email protected]
To dziwne dla mnie bo ważne chyba jest widzieć czy brama jest otwarta czy zamknięta a tak wiemy tylko ze jest otwarta kiedy zadziała krańcówka a kiedy krańcówka otwarcia rozłączy to brama nie konieczni musi być zamknięta .
Jeśli masz dwa kontaktrony/krańcówki to oba/obie powinny być zamontowane na skrajnych położeniach bramy.
W Cloud jeden kanał czujnika przypisujesz do kanału bramy wjazdowej jako czujnik otwarcia, a drugi jako czujnik pośredniego otwarcia.
Wtedy brama może być:
W Cloud jeden kanał czujnika przypisujesz do kanału bramy wjazdowej jako czujnik otwarcia, a drugi jako czujnik pośredniego otwarcia.
Wtedy brama może być:
- Zamknięta
- W trakcie otwierania/zamykania
- Otwarta
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
[email protected]
dokładnie tak mam na skrajnych położeniach bramy czyli otwarta lub zamknięta według mnie dużo prościej gdyby można było wybrać czujnik otwarcia i czujnik zamknięcia a stan pomiędzy to brama w ruchu.
Czujnik otwarcia pośredniego to tylko nazwa 
Wskaż w tym miejscu kanał z czujnikiem, który masz przy zamkniętej bramie.
Przetestuj i dostosuj (odwrócona logika) w zależności od tego co Ci się tam będzie w apce pojawiać.
Wskaż w tym miejscu kanał z czujnikiem, który masz przy zamkniętej bramie.
Przetestuj i dostosuj (odwrócona logika) w zależności od tego co Ci się tam będzie w apce pojawiać.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
[email protected]
Juz opanowałem dokładnie trzeba zrobić jeden czujnik na odwróconej logice i działa. Dziękuję za porady.