CLOUD v2.0

Espablo

Próbowałem zmianę lokalizacji - super sprawa ale... Działa to u mnie tak, że jak zmienie lokalizację na cloud to na androidzie pozostaje bez zmian. Dopiero jak odinstaluję i na nowo zainstaluje aplikacje na androidzie to dany moduł pojawia się w nowej lokalizacji.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
michael

Jak tam idą prace ze skryptem aktualizacyjnym do zewnętrznych serwerów? Już nie mogę się doczekać API na swojej malince ;]
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pzygmunt

Jeszcze idą ;)
Deiron

Espablo wrote: Tue Apr 25, 2017 4:47 pm Próbowałem zmianę lokalizacji - super sprawa ale... Działa to u mnie tak, że jak zmienie lokalizację na cloud to na androidzie pozostaje bez zmian. Dopiero jak odinstaluję i na nowo zainstaluje aplikacje na androidzie to dany moduł pojawia się w nowej lokalizacji.
Wystarczy, że wejdziesz na komórce w ustawienia>aplikacje>supla i tam dasz "wyczyść pamięć podręczną" i "wyczyść dane"
Po czym uruchomisz suple i wpiszesz dane.
sroka222

Zauważyłem u siebie takie problem w harmonogramie, mianowicie w harmonogramie typu cykl dzienny po wejściu w niego w sekcji wykonania powtarzają się niektóre dni tygodnia. Po usunięciu i dodaniu harmonogramu ponownie sytuacja wygląda tak samo. Co ciekawe taki efekt mam tylko w tym jednym przypadku. Mimo to harmonogram funkcjonuje ok :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Zweryfikujemy
Veelti

Mam pytanie odnośnie VM Server Supla.
Wiadomo kiedy można spodziewać się aktualizacji do 2.0 virtualki?
pzygmunt

Na dniach będzie skrypt dla VM i RB PI
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

siba wrote: Sat Apr 22, 2017 7:02 pm Dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie. Rozumiem że wszystko ma na tym świecie swoje ograniczenia, a jeśli chodzi o przykład to gdybym chciał jakieś urządzenie włączać i wyłączać cyklicznie przy pomocy tej funkcji na taki sam okres czasu powiedzmy 5min. czyli np.włączam o 11:00 wyłączam o 11:05 i ponownie włączam o 11:10 itd.to nie jest to możliwe ponieważ czasy włączeń i wyłączeń przypadają wówczas w tym samym momencie tj ja ustawiam wyłączenie na 11:05 ale system i tak wykona je dopiero o 11:10 a wtedy mam zaplanowane już ponowne włączenie. Mam nadzieję że jasno opisałem o co mi chodzi.

Nowy sposób obliczania harmonogranow minutowych bez omowionych wcześniej ograniczeń został wprowadzony w 2.0.2 https://github.com/SUPLA/supla-cloud/re ... tag/v2.0.2

Póki co do aktualizacji u siebie. Wersja rozwojowa, testujemy...

Return to “Nowości”