Dwa liczniki MEW-01
-
Artur179108
Mam zainstalowane 2 liczniki MEW-01 w jednym domu . Jeden ogólny i jeden podlicznik . W aplikacji na androida widać dwa liczniki natomiast zawsze jest jeden nieaktywny . Jak zrobić aby obydwa na raz były włączone ?
Coś masz źle skonfigurowane i ten nieaktywny MEW nie podłącza się do serwera.
Przełącz go w tryb konfiguracyjny.
Podłącz się do sieci WiFi emitowanej przez MEW.
Wejdź na stronę http://192.168.4.1
Zobacz co jest w polu LAST STATE.
Przełącz go w tryb konfiguracyjny.
Podłącz się do sieci WiFi emitowanej przez MEW.
Wejdź na stronę http://192.168.4.1
Zobacz co jest w polu LAST STATE.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Artur179108
Teraz w ogóle coś pokręciłem . Miałem już dodane 2 liczniki do aplikacji a także do serwera . Z poziomu serwera mogłem przełączać aktywny licznik ale tylko jeden albo drugi . Teraz zresetowałem wszystko , usunąłem liczniki , dodałem pierwszy ( stary ) i działa a drugiego niestety nie mogę dodać . LAST STATE to zawsze WIFI - connecting ....... i kicha.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jeśli jest status WiFi Connecting... to MEW nie może się podłączyć do sieci WiFi
Możliwe przyczyny to:
Wersja softu na tym MEW to 2.7.24 (widoczne w Cloud i na stronie konfiguracyjnej)?
Możliwe przyczyny to:
- brak zasięgu
- błędna nazwa sieci (SSID), możliwe że jest spacja na końcu
- błędne hasło
Wersja softu na tym MEW to 2.7.24 (widoczne w Cloud i na stronie konfiguracyjnej)?
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Takie dziwne objawy są często spowodowane przez domowe WiFi - np. przez router, albo serwer DHCP (z reguły na routerze).
Może być tak, że przekroczyłeś maksymalną ilość urządzeń na WiFi, albo wyczerpała się pula adresów w DHCP, albo coś w tej okolicy.
Dla testów możesz odpalić sobie hot spota na telefonie i skonfiguruj na obu MEW-ach WiFi z telefonu. Oba powinny się bez problemów połączyć i być widoczne.
Może być tak, że przekroczyłeś maksymalną ilość urządzeń na WiFi, albo wyczerpała się pula adresów w DHCP, albo coś w tej okolicy.
Dla testów możesz odpalić sobie hot spota na telefonie i skonfiguruj na obu MEW-ach WiFi z telefonu. Oba powinny się bez problemów połączyć i być widoczne.
Najlepsze suple dla Twojego domu