Podłączenie do włącznika schodowego

Sterownik jednokanałowy
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 12, 2017 10:26 am

Nie można bez uszkodzenia obudowy
mariusz_70
Posts: 51
Joined: Thu Nov 10, 2016 5:51 pm

Sun Apr 30, 2017 11:14 am

Witam!

Panowie podpowiedzcie jak będzie wyglądał schemat podłączenia ROW-01 w obwodzie 1x schodowy-3x krzyżowy- 1x schodowy
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue May 02, 2017 9:18 am

Z trzema będzie problem. Dwa musiałyby być wymienione na dzwonkowe albo wszystkie na dzwonkowe aby zunifikować instalację.
User avatar
Ernest
Posts: 152
Joined: Tue Oct 04, 2016 6:37 am

Tue May 02, 2017 10:34 am

Witam,

Proponuje sprawdzić następujące połączenie dla układu schodowy - krzyżowy - .... - krzyżowy - schodowy.
W takim układzie w zależności od położenia łączników zmieniamy stan na zasilanie lub jego brak.
Domyślnie wejście IN2 mamy ustawione na obserwację zmiany stanu - do ustawienia w trakcie konfiguracji.

Image
kubayashi
Posts: 34
Joined: Wed Dec 14, 2016 4:45 pm

Mon Aug 07, 2017 4:02 pm

pzygmunt wrote:
Wed Mar 29, 2017 5:00 pm
A tak to powinno być prawidłowo podłączone.... wszystko zależy od tego na co "pozwoli" Ci istniejąca instalacja. Chyba, że prowadzisz instalację od nowa.
Podłączyłem według schematu powyżej i co jakiś czas mam wrażenie że moduł się resetuje. Objawia się to migotaniem żarówki i utratą połączenia z serwerem. Czy któryś z Was miał podobne objawy? Sytuacja ta następuje w momencie kilkukrotnego przełączenia włącznika schodowego. Podczas załączania z aplikacji problem nie występuje. Macie jakiś pomysł co to może być?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Aug 07, 2017 4:31 pm

Dociśnij zaciski.
Upewnij się, że przewody nie oplatają modułu.
Może "iskrzą" włączniki. Spróbuj wymienić na lepszej jakości.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Aug 07, 2017 4:32 pm

aaaa i jeszcze... kilkukrotne przełączenie może przełączać moduł w tryb konfiguracji.
kubayashi
Posts: 34
Joined: Wed Dec 14, 2016 4:45 pm

Mon Aug 07, 2017 7:41 pm

Dziękuję za odpowiedź. Jutro przejrzę instalacje. Wykluczyłbym słabej jakości włączniki bo to Berker. Sprawdzę też na innym module.
User avatar
wojtas567
Posts: 1798
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Aug 07, 2017 7:49 pm

Słabe może nie są ale iskrzą i to może być przyczyną.
Pozdrawiam
Wojtek
matt
Posts: 16
Joined: Thu Feb 22, 2018 2:35 pm

Fri Feb 23, 2018 2:45 pm

Ernest wrote:
Tue May 02, 2017 10:34 am
Witam,

Proponuje sprawdzić następujące połączenie dla układu schodowy - krzyżowy - .... - krzyżowy - schodowy.
W takim układzie w zależności od położenia łączników zmieniamy stan na zasilanie lub jego brak.
Domyślnie wejście IN2 mamy ustawione na obserwację zmiany stanu - do ustawienia w trakcie konfiguracji.

Image
Czy ktoś to sprawdził i może dać znać czy działa?
Post Reply