Sonoff sv + DHT22 + kontaktron
-
[email protected]
Proszę o pomoc z Sonoff sv, wgrałem wygenerowany na gui-generic-builder soft w wersji 1.9.7, ustawiłem szablon na SONNOFF SV, dodałem DHT22 (GPIO14) i ustawiłem w Cloud 1s na zwarcie przekaźnika w celu uruchomienia bramy garażowej - i to działa perfekcyjnie - problem mam z kontaktronem, chciałbym znać położenie bramy. Podłączyłem go w krańcówkach na GPIO5 i po zapisie i restarcie moduł się zawiesza. Bardzo proszę o podpowiedź co robię źle. Dziękuje.
-
[email protected]
Początkujący jestem i tylko takie krzaki udało sie na Putty pozyskać, próbowałem na różnych prędkościach i nic innego się nie pokazało.
Przy próbie wygrywania wcześniejszych wersji softu, bodajże 1.3.6, włączyła się mi opcja sterowana rolet, i wtedy kontaktron, działał.
Przy próbie wygrywania wcześniejszych wersji softu, bodajże 1.3.6, włączyła się mi opcja sterowana rolet, i wtedy kontaktron, działał.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
Na tej prędokosci udało się odczytać, dziękuje za wskazówke, czy na to jest jakis sposób aby ruszył ten sonoff sv?
Sam przekaźnik i odczyt temperaturi i wilgotności na DHT22 działa świetnie.
Na chińskim wynazku z 4 przekaźnikami udało się mi ustawić na jednym funckje odwierania bramy i odczyt stanu z kontaktronu i działa super.
Szybki odczyt stanu na apce w iPhonie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Usuń to urządzenie z Cloud i włącz rejestrację, aby mógł się zarejestrować na nowo.[email protected] wrote: Wed Apr 14, 2021 9:53 pm
Na tej prędokosci udało się odczytać, dziękuje za wskazówke, czy na to jest jakis sposób aby ruszył ten sonoff sv?
"Channel conflict" pojawia się, gdy zmieniają się kanały zgłaszane przez urządzenie. Wtedy trzeba takiego delikwenta usunąć z Cloud i przy ponownej rejestracji nie ma konfliktu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
Dziękuję bardzo. Pomogło, działa teraz jak powinno, kontaktron pokazuje stan, przekaźnik działa, teperatura i wilgotność tez jest OK
Za pierwszym razem zrobiłem przerejestrowanie w cloud z odłączonymi peryferiami i było bez zmian, ale po podłączeniu peryferii i ponowne przerejestrowanie przyniosło sukces.
Jeszcze raz dziękuje.
Przy okazji pytanie jeszcze, czy do tego Sonoffa SV mając jeszcze wolne jedno GPIO podłączę BMP280?
Za pierwszym razem zrobiłem przerejestrowanie w cloud z odłączonymi peryferiami i było bez zmian, ale po podłączeniu peryferii i ponowne przerejestrowanie przyniosło sukces.
Jeszcze raz dziękuje.
Przy okazji pytanie jeszcze, czy do tego Sonoffa SV mając jeszcze wolne jedno GPIO podłączę BMP280?