SWB-02 + Hörmann Promatic 3 monitorowanie stanu bramy.
-
Krzysiek_Wr
No i właśnie z tym mam problem. W garażu i w mieszkaniu mam osobne routery z inną podsiecią. ( Inna adresacja IP). Jak jestem w garażu to w apce ikonka otwarcia/zamknięcia garażu zmienia się dynamicznie. Natomiast jak jestem w domu to muszę wyjść z apki i wejść ponownie aby stan się uaktualnił.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. To czy zastosujesz kontaktron czy będziesz czytał stan z automatyki nie rozwiąże problemu z odświeżaniem stanu. Stawiam na problemy z zasięgiem/jakością WiFi.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Krzysiek_Wr
Dobrze się rozumiemy. Kupiłem kontaktrony bo wiele osób mówiło, że akurat mój napęd nie ma możliwości odczytywania stanu bramy. Skoro da się to zrobić bez kontaktronu, idą one do zwrotu. Tak jak pisałem w poprzedniej wiadomości jest problem z odświeżaniem stanu bramy w aplikacji. W garażu, kiedy jestem w podsieci SWB, działa to prawidłowo. Natomiast w mieszkaniu, w pracy, czy korzystając z LTE, aby odświeżyć stan muszę zrestartować aplikację.
-
Krzysiek_Wr
Teraz jestem w pracy, boję się otwierać garaż bo nikogo nie ma w domu
. Jak bardzo wiarygodna jest ta Supla z pokazywaniem stanu bramy?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Supla jest wiarygodna o ile czujnik/kontaktron/sygnał z bramy i podłączenie i dostęp do Internetu są wiarygodneKrzysiek_Wr wrote: Thu Feb 27, 2025 9:23 am Teraz jestem w pracy, boję się otwierać garaż bo nikogo nie ma w domu. Jak bardzo wiarygodna jest ta Supla z pokazywaniem stanu bramy?
Skoro u Ciebie były jakieś problemy z tym, to nie ma co ryzykować, tylko na spokojnie sprawdź jak będziesz w domu.
Najlepsze suple dla Twojego domu