Ogólnie jestem zachwycony prostotą tinkercada, ,już sporo rzeczy w nim zaprojektowałem i wydrukowałem, 5 minutowe poradniki w youtube robią robotę. Nawet moje dzieci (lat 9 i 12) coś w nim projektują, starszy to nawet pod wymiar robi.
To że jest online i można gdziekolwiek się jest otworzyć projekt a także fgo współdzielić też jest fajne.
Ale mam pytania:
Hej użytkownicy fusion, powiedzcie mi , czy fusion ma automatyczne zaokrąglanie krawędzi brył? np ustawiam randt 3 mm i bryła nawet o skomplikowanym kształcie nie ma ostrych krawędzi? To jedna z dwóch rzeczy których mi brakuje w tinkercadzie, owszem sześciany można sobie zaokrąglić elementem dziura meta albo użyć soft box, ale jak coś jest innego co krawędzie nie koniecznie są prostą to już nijak sie nie da. Drugą rzeczą które w tinkercadzie trzeba obchodzić to iloczyny (części wspólne ) z figur, tego też i bardzo brakuje, jest to w fusion?
Jeszcze jedno, to potrzebuję znaczka supli w formacie stl, ktoś mógłby udostępnić? Nic komercyjnego tylko na potrzeby własnego domu