Podłączenie sterownika Zamel SBW-02 do napędu bramy LIFE RG1DL

djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

W cloud musisz zmienić pozycję "odwrócona logika"
Jarcio125

Po zmianie odwrócona logika nic to nie dało dalej przy otwartej bramie w aplikacji ikonka jest że jest zamknieta i na odwrót może jeszcze jakieś pomysły ktoś ma.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jarcio125 wrote: Tue Oct 14, 2025 7:59 am Po zmianie odwrócona logika nic to nie dało dalej przy otwartej bramie w aplikacji ikonka jest że jest zamknieta i na odwrót może jeszcze jakieś pomysły ktoś ma.
Odwrócona logika musi odwrócić logikę :P
Może coś źle ustawiłeś (nie na tym czujniku?) albo nie kliknąłeś "zapisz"?
Wrzuć zdjęcia podłączenia, oraz konfiguracjij z Clouda dla kanałów bramy i czujnika
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Jarcio125

Dzięki za sugestie faktycznie nie zapisałem ustawień. Teraz wszystko jest tak jak powinno. Jeszcze raz dzięki. :D
KamilKowal33

Witam ponownie

SBW-02 podłączony, śmiga aż miło (w aplikacji wszystko widać brama otwarta/zamknięta).

Problem mam tym razem z fotokomórką podłączone według zaleceń:

zasilanie
16 +
15 -
6 COM
12 NO/NC
na fotokomórce stycznik na NO
i... nie działa brama z pilota ani aplikacji, na fotokomórce charakterystyczne cykanie a sterownik LIFE tylko mruga.

Co ciekawe ustawiłem stycznik na NC, wszystko działa. Tylko przy otwieraniu bramy jak się wejdzie w pole fotokomórki zaczyna zamykać (więc przeciwieństwo tego czego chciałem).

Wpiąłem z ciekawości również NO/NC do 11 (Foto 1) i ta sama sytuacja.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL SBW-02”