Normalnie odległość od AP to 5m, ale nawet jak przybliżyłem na 2m (brak jakichkolwiek przeszkód) to nadal nie chce się łączyć. Dla odmiany MEW-01 łączy się przez 2 ściany i 20m bez problemu.klew wrote: Sun Mar 28, 2021 9:21 pm To nie będzie problem z portem, bo moduł nie dostaje adresu IP. Widać go na routerze jako ip=unknown. Podobnie status "wifi - connecting".
@pzygmunt, masz do SBW-02 wersję 2.8 przygotowaną? Może to pomoże.
Jaka jest odległość od AP? Może to jakiś problem z zasięgiem?
SBW-02 status: WiFi - Connecting...
-
Sander
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To jeszcze może być wina DHCP. Może masz za dużo urządzeń i Twójemu serwerowi DHCP wyczerpała się pula? Wtedy MEW dostaje adres bo moduł miał go wcześniej przydzielonego i jest zapisany, ale nowe urządzenie już nie dostaje.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Sander
Bingo!klew wrote: Sun Mar 28, 2021 10:24 pm To jeszcze może być wina DHCP. Może masz za dużo urządzeń i Twójemu serwerowi DHCP wyczerpała się pula? Wtedy MEW dostaje adres bo moduł miał go wcześniej przydzielonego i jest zapisany, ale nowe urządzenie już nie dostaje.
Rzeczywiście problemem był zapchany DHCP w głównym routerze Arris. Jak go zrestartowałem, a później AP oraz moduł SBW to wszystko zaczęło działać
Panowie, bez Waszej błyskawicznej i wnikliwej pomocy sam bym nie rozwiązał tego problemu (działałbym jak dziecko we mgle). Bardzo, bardzo dziękuję Wam za Waszą nieocenioną pomoc.
Dla mnie jesteście Mega Profesjonalistami przez duże P.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.