vajera wrote: Fri May 16, 2025 5:30 pm
Zenon wrote: Fri May 16, 2025 4:22 pm
Witam!
@vajera - nie wiem jak ty to zrobiłeś ale chyba zawarłeś pakt z diabłem

Zadziałało za pierwszym razem. Mam to czego oczekiwałem. Dziękuję bardzo. Z uwag technicznych tylko tyle że dolną granicą powrotu do stanu pierwotnego wydaje się być 7-8 sekund. Poniżej tej wartości dalej potrzeba minimum 7 sekund aby czujnik powrócił do stanu normalnego. Pewno daje w tym czasie cały czas sygnał o wzbudzeniu.
I dodatkowa informacja bo nie wiem czy tak ma być. Po wpisaniu komendy nie ma informacji zwrotnej ale wszystko działa jak wpisano.
To forum przywraca mi wiarę w ludzi i ich bezinteresowność. Tyle porad i informacji które tutaj dostałem to coś niewiarygodnego. Dzięki wam mam pięknie i sprawnie działający system Smart Home i mogę go spokojnie rozbudowywać o kolejne elementy.
Pozdrawiam
Zenon
W sumie..."jam tej części siłą drobną, co wiecznie złego pragnąć, zawsze czyni dobro..." (czy jakoś tak to szło - piszę z pamięci)...
W temacie tych 7 - 8 sekund: weryfikacja czasu odbywa się w metodzie iterateAlways() czujnika, która wykonywana jest przez Supla ze zmienną częstotliwością, więc to też może być przyczyną.
Jeżeli to ma dla Ciebie znaczenie to możemy podrążyć temat aczkolwiek 7 sekund wydaje się sensownym przedziałem czasowymi.
No i sprawa się rypła. Wydało się. @vajera nie ma paktu z diabłem, tylko sam jest Mefistofelesem
W sumie pasuje, czemu nie?
Może sobie jeszcze w podpisie dopisać, że: "ja jestem cząstką części, co wszystkim wpierw była, cząstką ciemności, co światło zrodziła".
Też pasuje.
A teraz serio. Czeka na mnie w domu podobny czujnik. Jak w końcu tam zawitam, to sprawdzę jak jest w moim. Także te poziomy czułości, o których piszecie w innym temacie.
@Zenon - @vajera jest znany z tego, że niemożliwe rzeczy robi od ręki. Natomiast na cuda trzeba trochę poczekać. Najczęściej do +BWNU
Przy okazji. Zadziałały Ci te czujniki dymu, o których mi pisałeś?