Czy soft do H801 obsługuje również taśmy RGB + CCT ?
z tego co widzę sterownik H801 ma dwa wyjścia "W".
"Taśma RGB+CCT 5w1 jest to taśma z prawdziwymi diodami RGB 5050 (każda dioda posiada 3 kolory), dodatkowo posiada też diody Dwukolorowe diody CCT (z kolorem białym Ciepłym i Zimnym)"
chciał bym zamówić trochę tej taśmy a nie mogę się zdecydować czy chcę barwę ciepłą czy zimną a w tej taśmie są obie barwy.
Hej,
bez problemów wgrałem nowy firmware do świeżego h801. Udało mi się skonfigurować. Korzystałem z W1 i podłączyłem tylko białe ledy. Próbowałem maksymalnie ściemnić i ... chyba zawiesiłem urządzenie. Ledy aktualnie są w pozycji przyciemnionej i mrugają co parę sekund. Świeci się na stałe czerwona dioda i równo z mrugnięciem zielonej - rozjaśniają się ledy.
Raczkuje w temacie i proszę o pomoc. Soft najświeższy z githuba pobrany. Próbowałem zewrzeć 2 piny (jak do flashowania), by wywołać tryb konfiguracji, ale nic to nie dało. Nie zaczęło się nawet rozgłaszać swoją nazwą w wifi.
Oczywiście miałem problemy z wgrywaniem softu, ale jak podłączyłem pod zasilacz 12V to w końcu poszło. Samo zasilanie z portu USB przez programator to było za mało.
w wersji 2.0 był taki błąd , gdy brakło wi-fi czy internetu na chwilę i powrócił on line , to taśma mrógła sobie raz. A czy w wersji 2.5.3 też tak jest czy jest poprawione ?
fracz wrote: Wed Nov 01, 2017 10:15 am
Czy dałoby radę dać możliwość ustawienia tylko RGB - bez ściemniacza? Dla taśm RGB (bez W) ściemniacz nie ma sensu.
Mówisz masz ...
Pobrał może ktoś soft z tego posta i podzieliłby się? Widzę że zybi usunął a przydałby się teraz znowu Chodzi mi o H801 bez W (tylko RGB).