Szacun dla niego za robotę i wiedzę
spadki napięcia wg Gosund
-
myszektbg
Oby nie dochodził do 'h' 
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Ogólnie wpadłem na inny pomysł rozwiązania i zrobiłem prostą konwersję danych. Więc jak możecie sprawdzić czy działa poprawnie przechowywanie danych kalibracyjnych ze starych wersji do nowej. Wersje z tego miesiąca nie będą się konwertowały bo ich jest wiele mniej.myszektbg wrote: Wed Oct 09, 2024 7:56 pm Tak jak pisałem, nie wiem w czym był problem bo po każdej aktualizacji działy się coraz lepsze cuda.
Rozebrałem gniazdko wgrałem soft wygenerowany z GUI v24.10.09c i wszystko zaczęło chodzić jak należy.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
myszektbg
Czyli zrobić na kolejnym aktualizację w identyczny sposób i zobaczymy co się będzie działo ?
Zrobiłem teraz aktualizacje do wersji 24.10.10 poszło bez problemu, wszystko chodzi. Wartości pokazuje prawidłowe to nie wiem czy jest sens robić kalibrację
Zastanawiałem się jeszcze (tak przed snem zamiast owieczek
) jak to było i być może błąd zrobił się przy downgrade wersji.
Miałem 24.09.21, aktualizacja do 24.10.07d spowodowała wysypanie pomiarów i brak możliwości kalibracji. Wróciłem do wersji 24.09.21 a później jak napisałeś że przerobiłeś kalibrację (miernik) to zrobiłem aktualizację do 24.10.08c i tu posypało się wszystko. Robione było z poziomu gniazdka i aktualizacje też z tego poziomu wywoływane. Być może tu się coś nałożyło, chociaż i tak dziwne, coś musiało być źle bo czemu wcięło Konfig i Aktualizację bez przyczyny i czemu nie zaznaczał się w generowaniu Gosunda automatycznie licznik energii
.
Aaaaa , po drodze była jeszcze wersje bo pierwsza poszła bez licznika a drugą generowałem z buildera i tą wgrywałem na gniazdko.
Zrobiłem teraz aktualizacje do wersji 24.10.10 poszło bez problemu, wszystko chodzi. Wartości pokazuje prawidłowe to nie wiem czy jest sens robić kalibrację
Zastanawiałem się jeszcze (tak przed snem zamiast owieczek
Miałem 24.09.21, aktualizacja do 24.10.07d spowodowała wysypanie pomiarów i brak możliwości kalibracji. Wróciłem do wersji 24.09.21 a później jak napisałeś że przerobiłeś kalibrację (miernik) to zrobiłem aktualizację do 24.10.08c i tu posypało się wszystko. Robione było z poziomu gniazdka i aktualizacje też z tego poziomu wywoływane. Być może tu się coś nałożyło, chociaż i tak dziwne, coś musiało być źle bo czemu wcięło Konfig i Aktualizację bez przyczyny i czemu nie zaznaczał się w generowaniu Gosunda automatycznie licznik energii
Aaaaa , po drodze była jeszcze wersje bo pierwsza poszła bez licznika a drugą generowałem z buildera i tą wgrywałem na gniazdko.
Last edited by myszektbg on Thu Oct 10, 2024 6:30 am, edited 1 time in total.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jak masz jakieś gniazdko ze starym softem to powinna zadziałać aktualizacja automatyczna i nie powinny się usunąć dane kalibracyjne.myszektbg wrote: Thu Oct 10, 2024 6:07 am Czyli zrobić na kolejnym aktualizację w identyczny sposób i zobaczymy co się będzie działo ?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja mam dwa gniazkda ze starszym softem to sprawdzę popołudniu 
Wczoraj zrobiłem na próbę aktualizacje na najendym i autmatyczna aktualizacja pokazywała błąd ale 2-etopowo przeszła bez problemu.
Wczoraj zrobiłem na próbę aktualizacje na najendym i autmatyczna aktualizacja pokazywała błąd ale 2-etopowo przeszła bez problemu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
myszektbg
Ja zawsze robię dwuetapowo, bo inaczej nie chce iść.robertklepacki94 wrote: Thu Oct 10, 2024 6:24 am Ja mam dwa gniazkda ze starszym softem to sprawdzę popołudniu
-
myszektbg
Tak zrobiłem i chodzi poczytaj wyżej co chyba było.krycha88 wrote: Thu Oct 10, 2024 6:15 amJak masz jakieś gniazdko ze starym softem to powinna zadziałać aktualizacja automatyczna i nie powinny się usunąć dane kalibracyjne.myszektbg wrote: Thu Oct 10, 2024 6:07 am Czyli zrobić na kolejnym aktualizację w identyczny sposób i zobaczymy co się będzie działo ?
-
myszektbg
Patrzyłem teraz, ale nie mam nic starszego już od wersji 24.09.21
Bo w tym dniu chyba robiłem aktualizację wszystkiego co jest w domu
Bo w tym dniu chyba robiłem aktualizację wszystkiego co jest w domu
-
myszektbg
Sprawdź jeszcze w czym może być problem, bo jak w temacie 'spadki napięcia wg Gosund'
wczoraj z ciekawości wybrałem w chmurze monitorowanie napięcia (zakres od 220-250) w historii wybrałem przechowuj historię napięcia - sprawdzam teraz i nic nie ma pisze 'pusto' czyżby nic nie było czy nic nie rejestruje ?
A jednak jest wykres, tylko popatrzyłem nie tam gdzie trzeba. Czyli nie ma w aberracji nic, a w wykresie od wczoraj nie ma skoków taj jak były u autora - zresztą po to kombinowałem z tym gniazdkiem dla testów aberracji.
A jednak jest wykres, tylko popatrzyłem nie tam gdzie trzeba. Czyli nie ma w aberracji nic, a w wykresie od wczoraj nie ma skoków taj jak były u autora - zresztą po to kombinowałem z tym gniazdkiem dla testów aberracji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.