Co 1h nawet chyba jak się ustawiło 30 min to i tak on robił co 1h. Czasami natomiast robił to różnie u mnie może zależało to od wyniku że ileś było nie tak i dobijał potem
Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
@myxhir już odpowiedział, także uzależnienie odczytu od czasu (konkretnej godziny) nie jest rozwiązaniem - bo nie jest to cykliczne.vajera wrote: Thu Jun 25, 2026 3:41 pm Pytanie, jak działa algorytm robienia zdjęć - wykonuje co X sekund?
Krzysztofie - z ogromnym szacunkiem, ale dla mnie reset, a już na pewno ten, spowodowany odłączeniem zasilania jest (według mnie) - delikatnie mówiąc - "małofinezyjny".klew wrote: Thu Jun 25, 2026 9:04 pm Z tego co pamiętam, to on zawsze po starcie robi fotkę. Także, np. co 30 min:
1. fingebot
2. reset zasilania Cam Meter
3. fotka ;P
"Ergo Cam Meter" - mimo, że budzi różne odczucia - to po wypowiedziach użytkowników, chyba wszyscy (z jednym wyjątkiem i to z powodu niekompatybilności licznika) możemy stwierdzić, że ma potencjał! Wymaga jednak pewnych modyfikacji; dla klienta końcowego wymaga zmiany oświetlenia liczydła urządzenia pomiarowego, być może i obudowy wraz z mocowaniem. Wszystko zależy od ceny detalicznej.
Natomiast dla wersji ekonomicznej
Z programowaniem jestem na bakier
Nie znam zależności biznesowo-kompetencyjnych dla tego projektu, dlatego tylko nieśmiało mogę cokolwiek sugerować. ... nawet, gdybym je znał to też ....
... i w zasadzie chyba wszystko już zostało tutaj powiedziane, więc pozostaje tylko czekać na dalszy rozwój sytuacji ........!
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
W ogóle pomysł z naciskaniem przycisku gazomierza przez Fingebot nie jest dobrym pomysłem. PGNiG mogłoby się do tego przyczepić i miałoby rację. Skoro montują gazomierze elektroniczne zapewne ze zdalnym odczytem, to domagajmy się wystawienia przez dostawcę gazu danych odczytowych na WWW a jeszcze lepiej przez API.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
W zasadzie, to już się za to zabrałem, ale zrodził się pomysł, żeby wykorzystać ring z szesnastoma diodami adresowalnymi. Niestety, na tym poległem. Jednak, skoro już "rozbebeszyłem kamerkę", to przelutowałem rezystor uprawniający gniazdo anteny zewnętrznej. Także pewne korzyści z tego były. Dodam, że nie było to już takie proste dla moich słabych oczu i drżących rąk .
Pomażę