Zgłoszenia nowych urządzeń 2026 [bramka ZigBee]

Moderator: vajera

Robinson74
Has thanked: 13 times
Been thanked: 6 times

zzrr wrote: Sat Mar 28, 2026 11:23 pm @Robinson74 zgodnie z obietnicą teraz mogę napisać że przeszła testy pozytywnie i jest bardzo fajna. Jeśli będziesz zainteresowany jakimiś szczegółami to pytaj.
Już jest u mnie od wczoraj. Ale jeszcze nie rozpakowywałem.
Fajnie, że test przeszła pomyślnie.
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Robinson74 wrote: Sun Mar 29, 2026 9:53 am
zzrr wrote: Sat Mar 28, 2026 11:23 pm @Robinson74 zgodnie z obietnicą teraz mogę napisać że przeszła testy pozytywnie i jest bardzo fajna. Jeśli będziesz zainteresowany jakimiś szczegółami to pytaj.
Już jest u mnie od wczoraj. Ale jeszcze nie rozpakowywałem.
Fajnie, że test przeszła pomyślnie.
Aha. Super. Wydaje mi się że też będziesz zadowolony. A co do testu to się okazało jak pewnie też zauważyłeś że już testy przechodziła dawno temu. Ale u mnie dopiero w weekend ;)
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

zzrr wrote: Sun Mar 29, 2026 9:26 am
Po prostu załatwili temat po szybkości na zasadzie "co ten ojciec znowu wymyślił" :P ;)
Też myślałem, że dziadka olali, bo grali na konsoli i nie ważne co tam w tle leciało ;). Ale sprawdziłem, mam sygnał nr 2. Musiałem tak przełączyć volume, że akurat spasował :lol:
Przed chwilą poszedł update na tę bramkę, ale akurat i tak wszystko na nowo ukrywam. Nie chcę aby przez przypadek ktoś niechcący coś namieszał.
I jeszcze co do głośności. Chińczyk chyba wstawia części z przypadku, bo z tej samej dostawy jedna potrafi być wyraźnie głośniejsza od drugiej.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
Zenon
Has thanked: 2 times

Zibi_007 wrote: Sun Mar 29, 2026 10:03 am
Po prostu załatwili temat po szybkości na zasadzie "co ten ojciec znowu wymyślił" :P ;)
Też myślałem, że dziadka olali, bo grali na konsoli i nie ważne co tam w tle leciało ;). Ale sprawdziłem, mam sygnał nr 2. Musiałem tak przełączyć volume, że akurat spasował :lol:
Przed chwilą poszedł update na tę bramkę, ale akurat i tak wszystko na nowo ukrywam. Nie chcę aby przez przypadek ktoś niechcący coś namieszał.
I jeszcze co do głośności. Chińczyk chyba wstawia części z przypadku, bo z tej samej dostawy jedna potrafi być wyraźnie głośniejsza od drugiej.
Witam!
Potwierdzam. Pierwsza (ta od Ciebie) jest tak głośna że słychać ją po przeciwnej stronie ulicy. Ta druga którą do mnie przyszła (bez możliwości podłączenia baterii) jest dużo bardziej cicha.
Ja mam do syreny-dzwonka bramkę z października i u mnie wszystko działa. Tam są jeszcze dwa termometry i nic więcej. Aktualizować do najnowszej wersji?
Pozdrawiam
Zenon
Robinson74

kWh jest zawyżone stukrotnie.
Żeby Ci nie umknęło w gąszczu informacji, to mówimy o tym:
Nous A7Z - (_TZ3210_rwmitwj4::TS011F):
+BWNU:1.4.109-28/03/26
Hmmm, podłączyłem żarówkę 150W na na około 45 minut.
Wskazanie powinno pokazywać około. 0,1 kWh, ale nie ma nic. :(

1774800088324.jpg

Wcześniej w Supli zresetowałem licznik, żeby pozbyć się tych błędnych danych u zużyciu, które były przekłamane 100-krotnie (co widać na zrzucie ekranu w czerwonej ramce), ale w aplikacji pozostała błędna wartość z bieżącego miesiąca (niebieska ramka). Nie da się tego zresetować? To pewnie kwestia Supli, a nie Z2S.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
vajera
Has thanked: 291 times
Been thanked: 161 times

Robinson74 wrote: Sun Mar 29, 2026 4:29 pm
kWh jest zawyżone stukrotnie.
Żeby Ci nie umknęło w gąszczu informacji, to mówimy o tym:
Nous A7Z - (_TZ3210_rwmitwj4::TS011F):
+BWNU:1.4.109-28/03/26
Hmmm, podłączyłem żarówkę 150W na na około 45 minut.
Wskazanie powinno pokazywać około. 0,1 kWh, ale nie ma nic. :(

1774800088324.jpg

Wcześniej w Supli zresetowałem licznik, żeby pozbyć się tych błędnych danych u zużyciu, które były przekłamane 100-krotnie (co widać na zrzucie ekranu w czerwonej ramce), ale w aplikacji pozostała błędna wartość z bieżącego miesiąca (niebieska ramka). Nie da się tego zresetować? To pewnie kwestia Supli, a nie Z2S.
Wyzeruj licznik w Cloud i powtórz ten test, jeżeli to nie pomoże, to musisz usunąć urządzenie z bramki (najlepiej z poziomu Cloud) i dodać jeszcze raz.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Zibi_007

Zenon wrote: Sun Mar 29, 2026 4:12 pm
Witam!
Potwierdzam. Pierwsza (ta od Ciebie) jest tak głośna że słychać ją po przeciwnej stronie ulicy. Ta druga którą do mnie przyszła (bez możliwości podłączenia baterii) jest dużo bardziej cicha.
Ja mam do syreny-dzwonka bramkę z października i u mnie wszystko działa. Tam są jeszcze dwa termometry i nic więcej. Aktualizować do najnowszej wersji?
Pozdrawiam
Zenon
To są te dwa pierwsze termometry (chyba na parterze), tak?
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
Zenon
Has thanked: 2 times

Zibi_007 wrote: Sun Mar 29, 2026 4:53 pm

Witam!
Pozdrawiam
Zenon
Witam.
Tak to są te dwie pierwsze które dostałem od Ciebie w prezencie. Cały czas działają na tych samych bateriach. Nic nie zmieniałem.
Pozdrawiam
Zenon
Zibi_007

Zenon wrote: Sun Mar 29, 2026 5:09 pm
Zibi_007 wrote: Sun Mar 29, 2026 4:53 pm

Witam!
Pozdrawiam
Zenon
Witam.
Tak to są te dwie pierwsze które dostałem od Ciebie w prezencie. Cały czas działają na tych samych bateriach. Nic nie zmieniałem.
Pozdrawiam
Zenon
No to aktualizuj i pobawisz się przy okazji OTA urządzeń końcowych. W tych termometrach jest stary soft, poniesiesz im trochę wersję.
Sprawdź czy masz w zapasie nowe baterie, bo update może je zdrenować, a jak faktycznie są od początku, to może być różnie.
Możesz zadzwonić do mnie po 21, ale na WhatsApp'a bo mam problemy z siecią komórkową.
Pomogę Ci zdalnie, żebyś nie musiał klikać w ciemno ;-)
Robinson74

vajera wrote: Sun Mar 29, 2026 4:35 pm Wyzeruj licznik w Cloud i powtórz ten test, jeżeli to nie pomoże, to musisz usunąć urządzenie z bramki (najlepiej z poziomu Cloud) i dodać jeszcze raz.
Już chyba wszystko gra.
Teraz energia zużyta liczona jest prawidłowo.
Dzięki. :)

Return to “Bramka ZigBee”