W HA po prostu stworzyłeś grupe z tych dwóch kanałów czy jakoś inaczej to ogarniałeś??Jaccy1 wrote: Thu Jan 06, 2022 6:56 pmTak zrobiłem, ale w HA. Jutro zrobię w Supli. Dzięki.krycha88 wrote: Thu Jan 06, 2022 6:22 pmWiem, że to kaprawe ale aplikacja nie wspiera jeszcze ustawiania barwy światła. Ale może dodać te dwa kanały do grupy i sterować grupą?Jaccy1 wrote: Thu Jan 06, 2022 5:20 pm Ja za to mam dwa kanały-ściemniacze. Po włączeniu pokazują stan włączony, a żarówka się nie świeci.
Sorry. Działa, tylko nie na tą żarówkę zerkałem. Za dużo wolnego mam![]()
Soft żarówka DGM L-WT9W1
-
PuteR
-
Jaccy1
Tak. Pierwszy na maksa jasność. a drugi z zimnego światła na ciepłe przełącza. Suwaki pojawiają się po naciśnięciu ikon.PuteR wrote: Thu Jan 06, 2022 8:13 pmW HA po prostu stworzyłeś grupe z tych dwóch kanałów czy jakoś inaczej to ogarniałeś??
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Dziękuję za jsona. Działa spoko. Faktycznie, gdyby pojawił się kanał dedykowany pod led z "temperaturą" dla białego światła byłoby super. Ale co tam, jest i tak super.
Dobra cena i ładnie świeci.
Dzięki koledzy. Dobra robota. Jak się ogarnę poleci kolejna kawa. Nie zapominam o Was;)
Dzięki koledzy. Dobra robota. Jak się ogarnę poleci kolejna kawa. Nie zapominam o Was;)
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
A moge zapytac którego jsona wgrałeś i jak to działa. Mam ale jakoś nie mogę się za to zabrać.uchnast.michal wrote: Wed Mar 23, 2022 4:03 pm Dziękuję za jsona. Działa spoko. Faktycznie, gdyby pojawił się kanał dedykowany pod led z "temperaturą" dla białego światła byłoby super. Ale co tam, jest i tak super.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Wygenerowalem korzystając zPietras81 wrote: Wed Mar 23, 2022 7:01 pmA moge zapytac którego jsona wgrałeś i jak to działa. Mam ale jakoś nie mogę się za to zabrać.uchnast.michal wrote: Wed Mar 23, 2022 4:03 pm Dziękuję za jsona. Działa spoko. Faktycznie, gdyby pojawił się kanał dedykowany pod led z "temperaturą" dla białego światła byłoby super. Ale co tam, jest i tak super.
Code: Select all
{"NAME":"L-WT9W1","GPIO":[0,0,0,0,0,37,0,0,9,37,0,0,0]}Gładko poszło.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
A możesz napisać jak ci to działa bo ja mam dwa kanały każdy po jednym suwaku ale mam wrażenie że nie działa to tak że jeden to barwa swiatla a drugi to jasność swiatla. Pytanie jak jest u ciebie.uchnast.michal wrote: Thu Mar 24, 2022 5:04 amWygenerowalem korzystając zPietras81 wrote: Wed Mar 23, 2022 7:01 pmA moge zapytac którego jsona wgrałeś i jak to działa. Mam ale jakoś nie mogę się za to zabrać.uchnast.michal wrote: Wed Mar 23, 2022 4:03 pm Dziękuję za jsona. Działa spoko. Faktycznie, gdyby pojawił się kanał dedykowany pod led z "temperaturą" dla białego światła byłoby super. Ale co tam, jest i tak super.
Dzięki koledzy. Dobra robota. Jak się ogarnę poleci kolejna kawa. Nie zapominam o Was;)Ale najpierw updatermini poprzez tuyaconverter.Code: Select all
{"NAME":"L-WT9W1","GPIO":[0,0,0,0,0,37,0,0,9,37,0,0,0]}
Gładko poszło.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
przemek_maly
Koledzy a znajdę w tej żarówce wolne piny?
Potrzebuje czujnik temperatury i jeden stycznik.
Już rozebrana
Potrzebuje czujnik temperatury i jeden stycznik.
Już rozebrana
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.