Aktualizacje oprogramowania [bramka ZigBee]

Moderator: vajera

LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

zzrr wrote: Sun Jan 18, 2026 8:59 am @vajera .... cyt. "dodawaniem bramki przez apke" o co chodzi? Chodzi o to że jak zrobicie czy zaktualizujecie bramkę to wam bramki nie widzi w aplikacji? Przeczytałem kilka razy ostatnie wiadomości i nie wiem? O jakimś kreatorze w telefonie mówicie. Co jest grane? :shock: I choćbym chciał sprawdzić na swoim androidzie tak jak Zibi mówił to tak naprawdę nie wiem o czym mowa :shock:
Chodzi o dodawanie nowych urządzenie przez apke , w zakładce aplikacji jest dodaj urządzenie i otwiera się kreator w którym automatycznie dodaje się urządzenie do Clouda nie trzeba się łączyć prze 192.168.4.1 wszystkie pola się uzupełniają .
Ale wychodzi że w androidzie coś nie działa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

LukiSpajder wrote: Sun Jan 18, 2026 9:09 am
zzrr wrote: Sun Jan 18, 2026 8:59 am @vajera .... cyt. "dodawaniem bramki przez apke" o co chodzi? Chodzi o to że jak zrobicie czy zaktualizujecie bramkę to wam bramki nie widzi w aplikacji? Przeczytałem kilka razy ostatnie wiadomości i nie wiem? O jakimś kreatorze w telefonie mówicie. Co jest grane? :shock: I choćbym chciał sprawdzić na swoim androidzie tak jak Zibi mówił to tak naprawdę nie wiem o czym mowa :shock:
Chodzi o dodawanie nowych urządzenie przez apke , w zakładce aplikacji jest dodaj urządzenie i otwiera się kreator w którym automatycznie dodaje się urządzenie do Clouda nie trzeba się łączyć prze 192.168.4.1 wszystkie pola się uzupełniają .
Ale wychodzi że w androidzie coś nie działa
Aż zaraz zobaczę czy u mnie działa ten sposób. Nigdy nie próbowałem. Chodzi o konkretną rozumiem wersję tego Firmweru 4MB? Tak
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Nie ,wszystkie wersje powinny się dodawać . Jak wgrasz czystą binarka to wtedy uruchom kreator i powinien znaleść sieć „supla …”
U mnie na iOS się dodają . Wychodzi że w kreatorze Androida coś nie gra .
zzrr

LukiSpajder wrote: Sun Jan 18, 2026 9:17 am Nie ,wszystkie wersje powinny się dodawać . Jak wgrasz czystą binarka to wtedy uruchom kreator i powinien znaleść sieć „supla …”
Skasowałem bramkę na cloudzie. Sprawdzałem w momencie gdy bramka po instalacji rozgłaszała własnego AP.
No to u mnie też ten sposób nie działa. U mnie wyrzuca informację że aplikacja nie ma wystarczających uprawnień. A ma włączone wszystkie.
EDIT:
Jeśli by to miało w czymś pomóc to telefon S21Ultra a android 15
EDIT:
Widzę że w klubie raczej wypada mieć 25 muszę zmienić :lol:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

zzrr wrote: Sun Jan 18, 2026 9:31 am
LukiSpajder wrote: Sun Jan 18, 2026 9:17 am Nie ,wszystkie wersje powinny się dodawać . Jak wgrasz czystą binarka to wtedy uruchom kreator i powinien znaleść sieć „supla …”
Skasowałem bramkę na cloudzie. Sprawdzałem w momencie gdy bramka po instalacji rozgłaszała własnego AP.
No to u mnie też ten sposób nie działa. U mnie wyrzuca informację że aplikacja nie ma wystarczających uprawnień. A ma włączone wszystkie.
EDIT:
EDIT:
Tam jest wymagany dostęp do dokładnej lokalizacji.
W ustawieniach w apce powinno być pokazane
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

To trochę wygląda jak problem z uprawnieniami do łączenia się z siecią WiFi, bo jak kreator poddał się i kazał mi się ręcznie połączyć, to reszta procesu dodawania przeszła bez problemu.
EDIT:
EDIT:
:lol:
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
vajera
Has thanked: 289 times
Been thanked: 161 times

klew wrote: Sun Jan 18, 2026 9:45 am
EDIT:
EDIT:
Tam jest wymagany dostęp do dokładnej lokalizacji.
Screenshot_20260117_193154_Permission controller.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
zzrr

klew wrote: Sun Jan 18, 2026 9:45 am Tam jest wymagany dostęp do dokładnej lokalizacji.
@klew jak zwykle się nie mylisz. Zmieniłem na dostęp do dokładnej lokalizacji i poszło o krok dalej. Sieć znalazło. Jednak już na tym oknie gdzie miga zielona kropka i jest wtyczka nie idzie dalej. AP w płytce działa .
EDIT:
Taa... kilka razy próbowałem. Uprawnienia full. Wcześniej tylko właśnie tą lokalizację przestawiłem więc jak napisaliście to wiedziałem gdzie wracać. Wyskakuje że nie znaleziono żadnych urządzeń. Więc u mnie faktycznie też nie działa.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

S24 także z aplikacji nie da się dodać bramki do Cloud. Inne urządzenia (np. Zamel RNW-01) dodają się z aplikacji bez problemu. Rejestracja nowych urządzeń włączona w Supla Cloud.

Filmy z procesu dodawania urządzenia z kreatora aplikacji:
RNW-01: https://drive.google.com/file/d/17SN70p ... drive_link
Bramka Z2S: https://drive.google.com/file/d/1uE9K-0 ... drive_link
Sieć Wi-Fi emitowana przez bramkę Z2S: https://drive.google.com/file/d/1CW4NGT ... drive_link

Ps.
@vajera, może SUPLA-ZIGBEE-GATEW-mac_address to zbyt długa nazwa sieci Wi-Fi i na Androidzie nie działa? Może nazwać sieć SUPLA-Z2S-mac_address.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Wklei ktoś dokładną nazwę Wi-Fi z jaką startuje bramka?
Może tutaj jakaś nieścisłość weszła I Android tego nie dopasowuje.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Bramka ZigBee”