Czytając wasze zmagania z dodawaniem bramki przez apke . Postanowiłem przetestować jeszcze raz dodawanie na iOS , wczoraj zrobiłem to tylko raz uznałem że jest ok . Dziś postanowiłem dodać układ 4MB i nie udało się kombinując przez godzinę z rożnymi płytkami , nawet ta wczorajsza się nie chciał dodać . I podłączenie do ładowarki a to do komputera z odpalonym ESP-Flasher z logami i bez - nic z tego , cały czas komunikat że nie udało się spróbuj ponownie . Ale za tym komunikatem z tyłu wyświetlał inny komunikat a w nim instrukcja że coś z sprzętem , uruchom ponownie telefon . No i wyłączyłem telefon , włączyłem no i Bingo moim oczom ukazał się komunikat czy przyłączyć do sieci "supla-zigbee........"
Od tego momentu dodaje się automatycznie każda bramka zigbee - tak więc dalej potwierdzam że na iOS automatyczne dodawanie działa

Nie wiem czy po jakimś czasie się to powtórzy czy w jakiś przypadkach to występuje - może i się uda to wyłapać a może to tylko jakiś pojedynczy przypadek - wiadomo co pomaga , wyłączenie/włączenie telefonu
(p.s chociaż raz coś działa lepiej na iOS

)