Błąd ustawień parametu koloru.

Sterownik RGB
Mmof
Posts: 807
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:49 pm

Post

Mam pytanie może nie umiem tego poprawnie zrobić więc proszę o podpowiedź mam dwa paski led utworzyłem grupę ustawiam parametr czerwony jasność 70% i w momencie jak w aplikacji zmienię na inny to przy następnym uruchomieniu czy przez AT czy z aplikacji uruchamia się kolor zielony jeden pasek jest na SLW-01 a drugi to Gosund SL2 nie mam pojęcia czy to jest błąd Cloud czy ja coś źle robię. Z góry dziękuję za pomoc.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Opisz jeszcze raz dokładnie krok po kroku co robisz i jaki jest efekt w odniesieniu do poszczególnych urządzeń.
Mmof
Posts: 807
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:49 pm

Post

Wchodzę w utworzoną grupę RGB i na dole ustawiam parametr czerwony i jasność 70%. I gdy zmienię kolor pasków myślałem że jak mam ustawiony parametr to za każdym razem paski w grupie uruchomią się w kolorze ustawionym w parametrach a one uruchamiają się w kolorze zielonym.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nadal nie rozumiem.
Miałeś opisać wszystko od A-Z.
Mmof
Posts: 807
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:49 pm

Post

Czy to co jest ustawieniem parametru to co pokazałem na zdjęciu nie powinno działać tak że gdy uruchamiam grupę pasków led to za każdym razem powinny uruchamiać się w zadanym kolorze jeżeli mam ustawiony czerwony to przy każdym uruchomieniu powinny zaświecić się na czerwono i z ustawioną jasnością?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Zo rozumiesz przez "uruchamiam". To jest włączanie zasilania ? Włączanie z przycisku lub z aplikacji ?
Mmof
Posts: 807
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:49 pm

Post

pzygmunt wrote: Mon Jan 17, 2022 6:07 pm Zo rozumiesz przez "uruchamiam". To jest włączanie zasilania ? Włączanie z przycisku lub z aplikacji ?
Uruchamianie z aplikacji oraz z mam ustawione AT na module żyrandola i nie zależnie czy włączam z AT czy z aplikacji uruchamiają się na zielono. A chciał bym żeby za każdym razem jak go włączam to żeby włączał się na czerwono. (Taka wizja corki😄)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jeśli włączasz SLW z aplikacji lub z przycisku to powinien się ustawić ostatnio wybrany kolor.
Mmof
Posts: 807
Joined: Sun Jan 26, 2020 5:49 pm

Post

pzygmunt wrote: Mon Jan 17, 2022 7:09 pm Jeśli włączasz SLW z aplikacji lub z przycisku to powinien się ustawić ostatnio wybrany kolor.
Tak jest jak piszesz. A do czego służy ustawianie parametru to co jest na zdjęciu które wrzuciłem wyżej? Bo np. Paski świecą na czerwono wyłączam je wyłącznikiem z aplikacji i po jakimś czasie uruchamiam je z włącznika na ścianie przez AT i za każdym razem włączają się na zielono i trzeba zmieniać kolor ręcznie przez aplikację tak jak by po jakimś czasie nie pamiętały stanu w jakim zostały wyłączone.

Edit: Jest problem w aplikacji paski ustawione są na czerwono i w momencie jak wyjdę z App i wejdę ponownie wyłączę paski i włączę z zakładki grupy włączają się na zielono. Film o co mi chodzi według mnie jest to błąd aplikacji to samo się dzieje na oficjalnej i od lesny88.

https://youtu.be/YwIjknYyRmI
Last edited by Mmof on Mon Jan 17, 2022 8:25 pm, edited 1 time in total.
Patryk
Posts: 2716
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Nie mam SLW-01, ale może robisz ten błąd co kiedyś ja:
viewtopic.php?p=108696#p108696

Return to “ZAMEL SLW-01”