Problem z dodaniem urządzenia (MEW-01)

Vice

Witam, mam problem z dodaniem 3 licznika MEW-01 mam zasięg WiFi na 3-4 kreski, sprawdzałem test telefonem i jest 9ms ping i DL/UL w granicach 80Mb/s jednak aplikacja wciąż twierdzi że minął czas odpowiedzi WiFi (cokolwiek to znaczy), próbowałem na WiFi6 5GHz oraz 2,4GHz, włączyłem też WiFi5 i to samo się dzieje za 20 którymś razem udaje się przejść dalej gdzie wpisuję SSID i hasło i idę dalej no i po dłuższej chwili wywala ten sam komunikat i gdy próbuję ponownie to ciągle błąd z wifi po wielokrotnej próbie. Próbowałem też przez zalogowanie się do urządzenia i tam wpisania danych i nic to nie dało, resetowałem też urządzenie czy to przez jego WiFi czy też przyciskiem i wciąż to samo, czy to urządzenie używa WiFi4 czy co jest nie tak? Dodam że falownik obok na swoim logerze WiFi bez problemu połączył się z z 1 siecią a to urządzenie 50cm obok ciągle problemy ma, dodatkowo sieć ta wzmacniana bo z podstawowego AP były co prawda 2 kreski zasięgu i falownik się połączył bez problemów, ale ten licznik supli nie widział tej sieci więc dałem w odległości 15m 2 router jako repeater.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jaki dokładnie masz komunikat w aplikacji ?
Jeśli "Przekroczono czas oczekiwania na dane o bieżącej sieci WiFi" to zerknij tutaj:
viewtopic.php?t=9613

Jeśli konfigurowałeś przez 192.168.4.1 to zaloguj się tam jeszcze raz i odczytaj co jest w "LAST STATE" lub po prostu wrzuć tutaj zrzut ekranu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Vice

Ok włączenie tamtej opcji pomogło, dziwne bo poprzednie 2 dodawałem na początku roku i normalnie się dodały a z tym taki problem. Przy okazji mam jeszcze 2 pytania:
1. Jak zaktualizować firmware, nowy ma wersję 2.8.50 a pozostałe 2 maja 2.8.31.
2. Jeden z liczników został odwrotnie podłączony (w sensie te przekładniki) i co prawda wszystko zlicza tylko że naliczył mi pobór 3050kW a produkcję 4kW co powinno być odwrotnie, jest jakaś możliwość tego "przepisania" bez psucia wykresów?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

1. viewtopic.php?t=6212
2. Musielibyśmy modyfikować dane w bazie. Nie specjalnie jest kiedy. Przy okazji: viewtopic.php?t=8692
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Vice

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, można zamknąć temat.

Return to “ZAMEL MEW-01”