NICE WIFI

Sterowniki bramowe i osłonowe
adoolf
Posts: 9
Joined: Thu Oct 13, 2022 8:08 am

Post

witam wszystkich

nie mogę się dodzwonić na infolinię więc zapytam tutaj, po wejściu w moduł SBP-01 zamiast okienka z danymi do serweru supla mam takie okienko, co mogę z tym zrobić?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8776
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

A co chciałbyś na tej stronie znaleźć? :)

To standardowa strona konfiguracyjna. Wpisz nazwę sieci Wi-Fi, hasło, adres serwera, oraz adres email na jaki masz założone konto w cloud.supla.org.

Chyba że szukasz miejsca do podania identyfikatora lokalizacji i hasła lokalizacji - jeśli tak, to jest to stara metoda rejestrowania urządzeń, która nie jest zalecana. Została ona zastąpiona podawaniem adresu email Twojego konta.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
adoolf
Posts: 9
Joined: Thu Oct 13, 2022 8:08 am

Post

Nigdzie nie napisali o starym i nowym sposobie logowania, ale dzięki - uruchomiłem - brama chodzi z telefonu.
Pytanie kolejne czy mogę ustawić z poziomu aplikacji stałe otwieranie o danej godzinie?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Możesz ustawić z poziomu cloud.supla.org
adoolf
Posts: 9
Joined: Thu Oct 13, 2022 8:08 am

Post

dzięki - jestem w szoku jakie cuda można robić ;)
adoolf
Posts: 9
Joined: Thu Oct 13, 2022 8:08 am

Post

zbyt wcześnie się ucieszyłem, że mi to chodzi, mam 2 napędy nice ROBUS i moduł wifi SBP-1, podpiąłem na zasadzie master - slave, z pilota chodzi ok, z aplikacji również, natomiast mam problem z harmonogramem - ustawiłem i działa to różnie, otworzy się lub nie, a jak się otworzy to za chwilę zamyka itd

czy muszę coś jeszcze dokupić i podpiąć?

bo na supli mam niby 3 kanały
1. brama otwórz/zamknij
2. czujnik otwarcia bramy wjazdowej - jak ten kanał wyłączę czyli bez funkcji to na harmonogramie wyświetla brak czujnika i nic nie robi
3. jeszcze jeden kanał bez funkcji
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Najwyraźniej nie działa Ci poprawnie czujnik otwarcia lub czas otwarcia/zamknięcia przekracza 60 sek.
adoolf
Posts: 9
Joined: Thu Oct 13, 2022 8:08 am

Post

a jak sprawdzić działanie czujnika? czas otwarcia/zamknięcia jest dobry
User avatar
pzygmunt
Posts: 18616
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Czas otwarcia/zamknięcia ?
Sprawdź czy ikona się zmienia w zależności od tego czy brama jest zamknięta czy nie. W aplikacji kanał sterujący i czujnik powinno być widoczne jako jeden.
adoolf
Posts: 9
Joined: Thu Oct 13, 2022 8:08 am

Post

w aplikacji mam tak i nic się nie zmienia po otwarciu/zamknięciu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Nice Wi-Fi”