Supla w gosund P1

PuteR

Witam, chciałbym wgrać suple do listwy gosund P1. Niestety poprzez tuya convert się nie udało więc trzeba rozbierać i lutować. I tu moje pytanie / prośba czy ktoś mógłby pomoc dokładnie zlokalizować wyjścia rx, tx, gnd i vcc niby są oznaczone na płytce ale i tak nie wiem w które punkty dokładnie się wlutowac, a nie chce czegoś zepsuć.

Załączam zdjęcie gdyby ktoś kto już to robił mógł zaznaczyć właściwe punkty to byłbym wdzięczny. Czy przy wgrywaniu trzeba coś więcej robić czy wystarczy podłączenie zasilania z przytrzymaniem przycisku power??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
and111

krycha88
Been thanked: 5 times

tylko lutuj ostrożnie bo piny delikatne ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Lutuj do tylko modułu, pady odradzam, są za delikatne i przechodzą przez nie obwody. Zerwanie pada = przerwanie obwodu.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
PuteR

Goral64 wrote: Wed Feb 01, 2023 7:56 pm Lutuj do tylko modułu, pady odradzam, są za delikatne i przechodzą przez nie obwody. Zerwanie pada = przerwanie obwodu.
A czy aktualnie wygenerowany soft GG w buliderze za pomocą json lub ten który jest na liście do wyboru daje pełną obsługę tej listwy jak przy oryginalnym czy czegoś brakuje??
Goral64

PuteR wrote: Wed Feb 01, 2023 8:27 pm
Goral64 wrote: Wed Feb 01, 2023 7:56 pm Lutuj do tylko modułu, pady odradzam, są za delikatne i przechodzą przez nie obwody. Zerwanie pada = przerwanie obwodu.
A czy aktualnie wygenerowany soft GG w buliderze za pomocą json lub ten który jest na liście do wyboru daje pełną obsługę tej listwy jak przy oryginalnym czy czegoś brakuje??
Ponoć nie działa nadal warunkowanie przeciążenia gniazd USB. Reszta śmiga.

Image
PuteR

Warunkowanie przeciążenia USB czyli że automatycznie rozłącza jeśli jest przeciążone??
Goral64

PuteR wrote: Wed Feb 01, 2023 9:42 pm Warunkowanie przeciążenia USB czyli że automatycznie rozłącza jeśli jest przeciążone??
Tak jest w oryginale. Ja nie przeciążałem USB więc nie wiem czy zadziała. Ale może ktoś już próbował?

Image
feszter

Po wgraniu Supli i odlutowaniu, przypadkowo mi się zerwał pad z RX, czy to w jakiś sposób umniejsza funkcjonalność listwy?
Przekaźniki wszystkie działają, przyciski również (duży wyłącza USB). W Cloud jeszcze jest na żółto czujnik wyłączony, od czego to jest?
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

feszter wrote: Thu Feb 02, 2023 12:05 pm Po wgraniu Supli i odlutowaniu, przypadkowo mi się zerwał pad z RX, czy to w jakiś sposób umniejsza funkcjonalność listwy?
Przekaźniki wszystkie działają, przyciski również (duży wyłącza USB). W Cloud jeszcze jest na żółto czujnik wyłączony, od czego to jest?

Code: Select all

CSE7766 Rx
Możliwe, że pomiar energii nie będzie działał. Przez delikatne piny, o których pisali koledzy tak pierwszą listwę załatwiłem:( Pierwszy przekaźnik i pomiar nie działa. Pozostałe dwa i USB są ok.

Return to “Pomoc”