Witajcie,
Przeglądałem forum, ale nie natrafiłem na rozwiązanie którego szukam, ale może źle szukam.
Mam od roku zamontowany SBW-02 i sprawdza się świetnie z aplikacją na Android.
Funkcja która wydaje mi się byłaby przydatna, to automatyzacja działania tego sterownika w taki sposób, że gdy wracam do domu i jestem w odległości np. 500 metrów załącza się automatycznie otwieranie bramy. Byłoby wygodniej ale i bezpieczniej, nie musiałbym robić tego ręcznie w czasie jazdy.
Żeby wykluczyć uruchomienie opcji w czasie ciągłego pobytu w domu musiałoby to być zintegrowane np. z położeniem GPS telefonu - pobyt w zaznaczonej strefie (np okrąg wyznaczony na drodze przejazdu w odległości kilkuset metrów przed domem) uruchamiałby akcję. Można by to jeszcze lepiej zabezpieczyć przed przypadkowym otwarciem np. w czasie spaceru w ten sposób że przecięte musiałyby być dwie strefy po sobie w zadanym czasie.
Szukałem gotowych rozwiązań w apkach ale bez powodzenia.
SBW-02 a automatyzacja otwarcia przy powrocie do domu
-
-
O, dzięki! czyli nie te słowa kluczowe
Biorę się za czytanie.

Biorę się za czytanie.
-
Widzę, w planach była natywna obsługa w aplikacji, czy wciąż jest to w planach czy zostało porzucone?
-
Jest szczególnie, że iOS i Android mają dedykowane API do tego.
-
A coś wiadomo kiedy jest w planach? Czy razem z logiką (skrypty), które też mają być natywne?
-
Będziemy to planować dopiero po zrealizowaniu funkcjonalności z wyników ankiety.
-
Niestety jeszcze nie ma.