Dodawanie czujnika w miejsce uszkodzonego

Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Witam
Mam dodane 4 dodatkowe czujniki a ponieważ jeden z nich działa z przerwami, wymieniłem go na nowy. Jak dokonać zmiany czujnika w systemie, gdyż jest tam cały czas ID tego uszkodzonego ?
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Pavcio wrote: Sat Feb 03, 2024 12:16 am Witam
Mam dodane 4 dodatkowe czujniki a ponieważ jeden z nich działa z przerwami, wymieniłem go na nowy. Jak dokonać zmiany czujnika w systemie, gdyż jest tam cały czas ID tego uszkodzonego ?
W trybie konfiguracyjnym na www urządzenia. Tam jest konfiguracja termometrów. Trzeba zaznaczyć który termometr chcesz skasować.
Na jego miejsce ustawi się nowy termometr automatycznie.
Historia pomiarów pozostaje bez zmian
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

W trybie konfiguracyjnym ma dostępne tylko takie opcje, nie ma usuwania, jest tylko reset, ale to nie działa aby dodać nowy czujnik
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Pavcio wrote: Sat Feb 03, 2024 4:22 pm W trybie konfiguracyjnym ma dostępne tylko takie opcje, nie ma usuwania, jest tylko reset, ale to nie działa aby dodać nowy czujnik
Daj na tym #2 reset i zapisz
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Robiłem tak wcześniej, teraz też i nadal nie widzi. Co ciekawe jak wczoraj go wymieniłem to po jakimś czasie wskoczyła temperatura, myślałem że sam się dodał, ale po chwili znikła i do tej pory nic
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Podejrzewam, że reset do ustawień fabrycznych by można zrobić, ale wolę dodać bez tego
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Spróbuj odłączyć tego nowego DS, aby były łącznie tylko 3 podpięte. Wtedy daj reset assignment na tym i zapisz. Sprawdź czy adres się wyczyścił na tej stronie.
Sprawdź też jaką masz wersję softu na THW
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Przed chwilą odłączyłem ten nowy i podpiąłem z powrotem ten uszkodzony i od razu wyświetliła się temperatura, czyli cały czas pamięta adres tego poprzedniego. Po ponownym jego odłączeniu zresetowałem go w ustawieniach i podłączyłem nowy, no i nadal go "nie widzi".
Pewnie bez przywrócenia ustawień fabrycznych się nie obejdzie.
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Nie trzeba resetować do ustawień fabrycznych.
Chyba że Ci nie zależy na historii pomiarów i innych ustawieniach.
Na 100% to można zrobić bez resetu do ustawień fabrycznych. A jeśli coś nie działa w tej procedurze, to to poprawimy.

Sprawdź proszę te rzeczy o których pisałem wcześniej.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Pavcio
Posts: 15
Joined: Sat Feb 03, 2024 12:10 am

Post

Nadal nic
Wersja softu: 23.12.02

Return to “ZAMEL THW-01”