Licznik wody (jednostki)

SP3Q
Posts: 8
Joined: Thu Mar 07, 2024 1:35 pm

Post

Czy jest możliwość aby dla licznika wody można było wyświetlać 3 miejsca po przecinku, domyślnie impuls jest po dm3 czyli 1/1000 m3, niestety przy wyświetlaniu m3 raz pojawia się jedno miejsce po przecinku w szczegółach można zobaczyć dwa.
Chciałbym móc ustawić zawsze widoczne 3 miejsca, tak jak jest to obrazowane na licznikach analogowych.

Druga kwestia, czy na ekranie głównym w przypadku liczników prądu, wody czy gazu, można byłoby wybrać czy chce mieć stan całkowity, czy może miesięczny (osobiście wolałbym widzieć zużycie np od początku miesiąca, zamiast stanu rzeczywistego licznika)
dobo
Posts: 1049
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm
Location: Nadarzyn

Post

Jestem też za trzema wartościami po przecinku dla wody ale też i dla gazu.
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Było już o tym nie raz Przemek obiecał ze będzie zmiana ale pewnie zapomniał albo czeka gdzieś w kolejce. Dla przypomnienia też jestem ZA.

Dodam jeszcze ze dla wody jak będą m3 z 0.000 (wystarczy w szczegółach kanlu) to można litry sobie podarować i tak w dłuższym użyciu litry się nie sprawdzają.
https://pietras-81.aqi.eco/
dobo
Posts: 1049
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm
Location: Nadarzyn

Post

Litry wychodzą same bo 1m3 to 1000 litrów czyli jeden litr to 0,001m3.
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

dobo wrote: Tue Mar 12, 2024 3:33 pm Litry wychodzą same bo 1m3 to 1000 litrów czyli jeden litr to 0,001m3.
To dokładnie miałem na myśli.
https://pietras-81.aqi.eco/
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Te wartość mamy wyświetlaną w 3 miejscach, we wszystkich zmienić te precyzje? (na liście, w detalach oraz po kliknięciu na słupek na wykresie)
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

mipolansk wrote: Wed Mar 13, 2024 6:50 am Te wartość mamy wyświetlaną w 3 miejscach, we wszystkich zmienić te precyzje? (na liście, w detalach oraz po kliknięciu na słupek na wykresie)
Jeśli mogę zaproponować. To na liście poprosze do dwóch miejsc po przecinku , będzie analogiczne z licznikami energii. Natomiast i w szczegółach i na wykresie trzy miejsca. Jak dla mnie będzie super.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4128
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Też jestem za propozycją @Pietras81.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mipolansk
Posts: 295
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

To dorzucę w kolejnej wersji :)
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

mipolansk wrote: Wed Mar 13, 2024 10:34 am To dorzucę w kolejnej wersji :)
Trzymam za słowo :)
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “iOS”