Udostępnienie córce 2 urządzeń

wasilek

Hej Wszystkim,
Przeczytałem już chyba wszystkie tematy dotyczące udostępnienia jednego/kilku urządzeń i w sumie już wiem jak to robić tylko mam z jednym tematem problem "lokalizacja". Np. u siebie w lokalizacji "DOM" mam bramę garażową, furtę i kilka innych. Teraz jak chcę udostępnić córce tylko furtkę to robię tak: tworze nowy identyfikator dla niej, furtkę daję do nowej lokalizacji "Udostępnione" i córka ma dostęp do tego urządzenia, ale natomiast u mnie one pojawia się w nowej lokalizacji na samym dole aplikacji....

Moje pytanie czy da się udostępnić jakiejś osobie dane urządzenia bez zmiany lokalizacji? Tak abym nadal miał urządzenie w lokalizacji "DOM" (tam mam też inne), ale danemu identyfikatorowi przypisuje tylko jedno konkretne urządzenie. U mnie wtedy nic się nie zmienia czyli wszystko mam w lokalizacji "DOM", a dana osoba ma dostęp tylko do jednej/dwóch rzeczy.

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Muszą być osobne lokalizacje i do lokalizacji przypisujesz identyfikatory dostępu
Do dom masz np ty a druga lokalizacja ty i córka

Przykład
id.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wasilek

No tak. Ale w takim ukladzie bede mial w aplikacji:
DOM - urzadzenia
OGRÓD - urzadzenia
I Lokalizacja udosteoniona - furka

A chciałbym aby furtka w aplikacji była w lokalizacji DOM.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

wasilek wrote: Sun Oct 06, 2024 3:20 pm No tak. Ale w takim ukladzie bede mial w aplikacji:
DOM - urzadzenia
OGRÓD - urzadzenia

Na razie nie ma takiej opcji. Chyba kiedyś była mowa, że jest w planach ale kiedy to nastąpi....
YoMan

YoMan wrote: Sun Oct 06, 2024 3:24 pm
wasilek wrote: Sun Oct 06, 2024 3:20 pm No tak. Ale w takim ukladzie bede mial w aplikacji:
DOM - urzadzenia
OGRÓD - urzadzenia

Na razie nie ma takiej opcji. Chyba kiedyś była mowa, że jest w planach ale kiedy to nastąpi....
Dzięki, bo już myślałem, że to ja zabieram się za to od du... strony. Kurcze szkoda, że nie można tak poprostu danemu identyfikatorowi udostepnic konkretne urzadzenie/urzadzenia... Bo wydaje się, ze to taka podstawowa opcja... No nic ratuje sie lokalizacjami i czekam na zmiany. Milej niedzieli.
Duch__
Been thanked: 6 times

Zrób dla córki scenę lub link bezpośredni, bez udziału aplikacji.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

I to jest jedna z wielu bolączek w Supli - nie można udostępniać poszczególnych kanałów a całe lokalizacje.
wasilek

Duch__ wrote: Sun Oct 06, 2024 8:29 pm Zrób dla córki scenę lub link bezpośredni, bez udziału aplikacji.
Hej. No jest to jakieś rozwiązanie.
wasilek

djalex wrote: Sun Oct 06, 2024 10:52 pm I to jest jedna z wielu bolączek w Supli - nie można udostępniać poszczególnych kanałów a całe lokalizacje.
No niestety :-( Jak do tej pory to wszystko jest super, pełno opcji , a tu taka niby pierdoła i byłem pewien, że jak są takie rozbudowane funkcje to to też będzie.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Udostępnij jej to przez call.supla.io. Nie musi mieć wtedy nawet aplikacji.
viewtopic.php?t=10712
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”