Witam.
Ja z prośbą...od wczoraj nie działa mi otwieranie-zamykanie bramy (sonoff sv) z aplikacji i z cloud'a. Z pilota działa, krańcówki działają bo po otwarciu, czy zamknięciu aplikacja i cloud normalnie pokazuje bramę zamknietą, częściowo otwartą i otwartą (DS18B20 i BMP280 też działają normalnie).
Były jaieś problemy z internetem, bo córka przyjechała i mówi że nie działa otwieranie bramy (call supla), no to ja za telefon, włączam aplikację i brama sie otworzyła. Późnie chciałem pobróbować call suple, ale nie działało, no to aplikacja....a tu też nie działa.
I tak do dzisiaj. kombinuję jak koń pod górkę, resety routera itd, ale nic to nie daje..
Wszystko działa, oprócz otwierania i zamykania bramy.
Wczoraj jeszcze aktualizację softu zrobiłem, ale bez rezultatu.
Sonoff SV - brama wjazdowa
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
A na jakim poziomie masz zasięg wifi w sonofie svgreg_66 wrote: Sat Nov 09, 2024 5:52 pm Witam.
Ja z prośbą...od wczoraj nie działa mi otwieranie-zamykanie bramy (sonoff sv) z aplikacji i z cloud'a. Z pilota działa, krańcówki działają bo po otwarciu, czy zamknięciu aplikacja i cloud normalnie pokazuje bramę zamknietą, częściowo otwartą i otwartą (DS18B20 i BMP280 też działają normalnie).
Były jaieś problemy z internetem, bo córka przyjechała i mówi że nie działa otwieranie bramy (call supla), no to ja za telefon, włączam aplikację i brama sie otworzyła. Późnie chciałem pobróbować call suple, ale nie działało, no to aplikacja....a tu też nie działa.
I tak do dzisiaj. kombinuję jak koń pod górkę, resety routera itd, ale nic to nie daje..
Wszystko działa, oprócz otwierania i zamykania bramy.
Wczoraj jeszcze aktualizację softu zrobiłem, ale bez rezultatu.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
greg_66
Teraz pokazuje 54%, ale siła sygnału nigdy nie przekraczała 40-50% i wcześniej cały czas działało.
Wygląda jakby przekaźnik padł. Zdarza się. Sprawdź też połączenia. Możliwe, że gdzieś jest brak styku (przejścia).
Jeśli przekaźnik działa powinieneś przy próbie otwarcia/zamknięcia usłyszeć charakterystyczny dźwięk.
Jeśli przekaźnik działa powinieneś przy próbie otwarcia/zamknięcia usłyszeć charakterystyczny dźwięk.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
greg_66
Dzięki, sprawdzę.
ps: Sprawdzałem, przekaźnik "pyka" po włączeniu..
Wszystko działało sprawnie, do czasu problemów z internetem...
ps: Sprawdzałem, przekaźnik "pyka" po włączeniu..
Wszystko działało sprawnie, do czasu problemów z internetem...
-
greg_66
Witam ponownie.
Dziasiaj rozebrałem skrzynkę przy bramie i dostałem się do sonofa sv...
Wszystko podłączone, tak jak było zrobione, kabelki na swoich miejscach.
Uruchomiłem apkę na telefonie, włączyłem otwieranie bramy. Przekaźnik "pyknął", ale brama się nie otwiera.
Wcisnąłem przycisk na sonofie.....i brama sie otwiera, kurcze- działa..
Otwieram z aplikacji-działa. Zamykam przez dzwonienie z telefonu-działa.
Poskręcałem szkrzynkę, popróbowałem różnych opcji otwierania i zamykania-działa.
Ktoś może mi wytłumaczyć w czym problem....tak na przyszłość.
Dziasiaj rozebrałem skrzynkę przy bramie i dostałem się do sonofa sv...
Wszystko podłączone, tak jak było zrobione, kabelki na swoich miejscach.
Uruchomiłem apkę na telefonie, włączyłem otwieranie bramy. Przekaźnik "pyknął", ale brama się nie otwiera.
Wcisnąłem przycisk na sonofie.....i brama sie otwiera, kurcze- działa..
Otwieram z aplikacji-działa. Zamykam przez dzwonienie z telefonu-działa.
Poskręcałem szkrzynkę, popróbowałem różnych opcji otwierania i zamykania-działa.
Ktoś może mi wytłumaczyć w czym problem....tak na przyszłość.
-
Patryk
Mogło jakieś podłączenie, albo styki przekaźnika "zaśniedzieć".