problem z SBW-02

Pawel112233

Witam

od dwóch dni mam problem z SBW-02
posiadam 16 urzadzeń supla różnej maści w swojej farmie, odczyt prądu, rolety, gniazdka brama.

Od dokładnie dwóch dni mam problem z bramą i tym co ją obsługuje mianowicie SBW-02
Widzę urządzenie na stronie web, widzę w aplikacji. Nic nie było kompletnie zmieniane od kilku miesięcy i przedwczoraj. nagle z rana kiedy próbowałem z aplikacji z telefonu otworzyc bramę - nie mogę tego zrobić. Tak jak wczeniej na ekranie telefonu przesuwałem pozycje bramy w lewo i pojawiał sie przycisk otwórz/zamknij tak teraz tak, jakby to kompletnie nie działalo (było zbugowane) identyczny problem ma również żona na drugim telefonie (oba to iphone) Co ciekawe integracja przez home assistant działa i z ha mogę otworzyć, zamknąć brame. Z aplikacji supla nie mogę.

Czy ktoś jest w stanie tutaj mi pomóc ?
co ciekawe w aplikacji przy danym urządzeniu kiedy wybiore litere (i) to informacje o stanie wifi itd mi się pojawiają. Oczywiście urądzenie restartowałem ale jest bez poprawy
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Którą wersję aplikacji posiadasz ?
Czy przycisk się pojawia po przesunięciu palcem ?
Czy oba smartfony to iPhone?
Czy czuć wibrację po dotknięciu przycisku ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Rzeczywiście jest jakiś problem z apką na iOS.
Po starcie aplikacji nie mogę otwierać bramy, drzwi, furtki. Co ciekawe inny kanał drzwi działa poprwawnie.
Problem u mnie znika, gdy wejdę w "detale" jakiegoś innego kanału (np. włącznik światła) i wyjdę. Wtedy przyciski na liście zaczynają działać poprawnie.

Szukamy przyczyny problemu i poprawimy to
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Pawel112233

@pzygmunt

wersja aplikacji 24.11.01
przycisk się nie pojawia po przesunięciu palcem - jako w jedynym z moich 16-stu urządzeń
tak. Oba to iphone
nie czuc wibracji ponieważ przycisk otwórz/zamknij sie nie pojawia
Pawel112233

czy jest jakaś roadmapa która określa kiedy to zostanie naprawione ?
noie ukrywam,że jest to uciązliwe
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Pawel112233 wrote: Fri Dec 06, 2024 6:06 am czy jest jakaś roadmapa która określa kiedy to zostanie naprawione ?
noie ukrywam,że jest to uciązliwe
Poprawka jest dostępna w testflight na iOS. Powinna być oficjalnie wydana do sklepu dziś, chyba że jeszcze jakiś istotny problem tam się znajdzie.
Od wydania do pojawienia się w sklepie, z reguły mija kilka dni (Apple robi review itp)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL SBW-02”