Studzien

Witam dzisiaj pojawił sie taki problem, przy każdorazowej zmianie temp w aplikacji wywala HM. Czy ktoś spotkał się z takim czymś,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Studzien wrote: Mon Dec 02, 2024 12:23 pm Witam dzisiaj pojawił sie taki problem, przy każdorazowej zmianie temp w aplikacji wywala HM. Czy ktoś spotkał się z takim czymś,
To raczej nie wina "zmiany temperatury", tylko próba zmiany temperatury, prowadzi do próby komunikacji Boxa z HM, a ta się nie udaje, więc urządzenie jest przełączane do offline.

Sprawdź czy masz aktualną wersję Boxa (obecnie 24.11.04).
Sprawdź czy jak próbujesz ustawić temperaturę na HM, to pojawia się tam ikonka nadawania - zobacz czy wtedy urządzenie się pojawi w Supli.
Studzien

Temat chyba ogarniety,nie wiem czemy ale siła sygnału miedzy HM a HC spadła z 50% na 10 % przestawìłem bramkę w inne miejsce i jest 88% zobaczymy czy problem powróci.
Studzien

Witam u mnie dalej występuję ten problem ,muszę odłączyc zasilanie bramki na chwilę i wtedy jest spokój na kilka dni. Nie wiem czym to jest spowodowane ale siła sygnału wifi 58%, siła sygnału mostu 75% wiec to chyba nie wina zasięgu.
klew

Studzien wrote: Tue Jan 21, 2025 6:58 am Witam u mnie dalej występuję ten problem ,muszę odłączyc zasilanie bramki na chwilę i wtedy jest spokój na kilka dni. Nie wiem czym to jest spowodowane ale siła sygnału wifi 58%, siła sygnału mostu 75% wiec to chyba nie wina zasięgu.
Próbowałeś zmieniać temperaturę na hm? Pojawia się wtedy ikona nadawania?
Ile masz łącznie urządzeń podłączonych do box?
Studzien

Do boxa jest podłączony tylko HM i HC , co do ikony nadawania nie zwróciłem uwagi ale jak wruce do domu to zobacze. Dziwna sprawa bo temperature pokazuje poprawnie mimo tego że jest offline.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
robertklepacki94

Ja miałem kilka razy taki przypadek że pokazywało mi np. RC jako ofline ale po kliknięciu identyfikuj urządzenie głowica reagowała prawidłowo i zaczeła dydawać dzwiek.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

Studzien wrote: Tue Jan 21, 2025 10:06 am Do boxa jest podłączony tylko HM i HC , co do ikony nadawania nie zwróciłem uwagi ale jak wruce do domu to zobacze. Dziwna sprawa bo temperature pokazuje poprawnie mimo tego że jest offline.
Temperatura jest wysyłana jak dla czujnika bateryjnego i jest podtrzymywana przez serwer Supli przez jakiś czas, nawet jeśli nie ma kontaktu z HM. Ona dopiero po dłuższym czasie się zmieni w ---.
Studzien

Ale pokazuje cały czas i sie nawet zmienia tempratura,pokazuje aktualną
Studzien

Zmienia sie na bierząco temperatura

Return to “AURATON Heat Monitor”