Witam,
Mam taki mały problem posiadam brame która z jednej strony jest sterowana kamera LPR, a od środka jest automatyzacja przekroczenia linii realizowana kamera ktora otwiera i zamyka od srodka. Ale nie w tym rzecz, chodzi mi o to, że oddzielnie otwieram poprzez suple zdalnie ( czynnosć tylko otwórz) i osobno ( czynnosc tylko zamknij). Zamontowałem suple z dwoma przekaznikami i zrobiłem to w takim sposob aby mieć kontrolę nad dwoma procesami oddzielnie. Problem pojawia się jak chce wprowadzić automatyzacja przy jednej krancowce, i gdy przy jednym przycisku dodaje krancowke stanu bramy to w drugim kanale nie mogę jej dodać, poprostu mogę ją przepisac tylko do jednego przekaznika. Pytanie brzmi czy macie na to jakiś sposób ?
Z góry dziekuje
Sterowanie brama, oddzielnie otworz i zamknij jedna brame
-
woloch
Dlatego ja bym zrobił to na jednym przekaźniku z jednym kontaktronem i wtedy też masz kontrolę nad procesami ponieważ za każdym razem widzisz czy jest brama zamknięta czy otwarta. Na dwa przekaźniki to rozwiązanie stosuje się gdy nie ma czujnika i nie wiesz w jakim stanie jest brama.
Można też podłączyć jeden kontaktron na dwa piny. Jeżeli moduł ma wystarczającą ilość wolnych gpio.
Można też podłączyć jeden kontaktron na dwa piny. Jeżeli moduł ma wystarczającą ilość wolnych gpio.