chce stworzyć płytke pod siebie przy użyciu esp8266 (wemos albo nodemcu) więc wygenerowałem sobie w GUI generic binarkę.
Po wgraniu jej zarówno przez gui generica czy też flash download tool jest problem z tym że po wgraniu i ustawieniu wszystkich wejsc wyjsc i nazwy sieci gdy ma już tylko połączyc sie z siecia to nie robi tego. Sprawdzam po jakimś czasie i nadal jest ze sie łączy i tak w nieskonczoność.
Ktoś wie co może być przyczyną?
Sprawdzałem to na wemosie i na dwóch nodemcu niestety na każdym taki sam objaw. Hasła i SSID tak samo sprawdzałem po 5 razy czy dobrze wpisane. Sprawdziłem jeszcze na esp32 (nówka z pudełka wyciągnięta) i tam się połaczyło za 1 razem i wszystko działa i łączy się jak należy. Nie omieszkam dodać że te moduły na których połączenie nie działa kiedyś uzywałem lecz nazwa mojej sieci była inna.
Dodatkowo każdy moduł czyściłem blankiem albo erase w programach do wgrywania, kombinowałem z wgraniem potem esp init data i potem binarki ale to na nic.
Wnioskuje że skoro esp32 połączyło się od strzała to problem z tymi esp8266 jest raczej związany ze starą nazwą sieci której kiedyś używałem.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc rozwiązać ten problem??? szkoda mi 3 esp8266