Zamel SBW-02 i ROW-01 opóźnienie wyłączenia oświetlenia

sim9

Witam

Zrobiłem prosty układ ze sterownikiem SBW-02 i ROW-01.. Otóż, gdy brama się otwiera to poprzez kontaktron na bramie i opcji "REAKCJE" na SBW-02.... ROW-01 załącza mi oświetlenie podjazdu.. I odwrotnie jak brama się zamknie to ROW-01 wyłącza oświetlenie.. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć TIMERA ponieważ chciałbym, aby po OTWARCIU bramy oświetlenie świeciło 10min, a po zamknięciu 5min.. Bawiłem się SCENAMI, ale jakoś mi to nie wychodzi ;)
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

sim9 wrote: Tue Feb 11, 2025 12:27 pm Witam

Zrobiłem prosty układ ze sterownikiem SBW-02 i ROW-01.. Otóż, gdy brama się otwiera to poprzez kontaktron na bramie i opcji "REAKCJE" na SBW-02.... ROW-01 załącza mi oświetlenie podjazdu.. I odwrotnie jak brama się zamknie to ROW-01 wyłącza oświetlenie.. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć TIMERA ponieważ chciałbym, aby po OTWARCIU bramy oświetlenie świeciło 10min, a po zamknięciu 5min.. Bawiłem się SCENAMI, ale jakoś mi to nie wychodzi ;)
Napisz co ci nie wychodziło bo to powinno działać.
Reakcja -> gdy brama zostanie otworzona -> scena 1
Reakcja -> gdy brama zostanie zamknięta -> scena 2

Scena 1: przerwij scenę 1 -> przerwij scenę 2 -> włącz światło -> opóźnienie 10min -> wyłącz światło
Scena 2: przerwij scenę 1 -> przerwij scenę 2 -> włącz światło -> opóźnienie 5min -> wyłącz światło

Co ci tutaj nie działało?
YoMan

Zapomniałem o "przerwach"... Zaraz się biorę za testy... Serdecznie dziękuję 😊

Return to “ZAMEL SBW-02”