Witam,
Zakupiłem Sonof Basic R3 z czujnikiem temperatury i wilgotności skonfigurowany pod Suple.
Po dodaniu urządzenia w aplikacji pokazała się opcja włącznika oraz opcja pomiaru wilgotności i temperatury.
Po kliknięciu opcji przełącznika opcja pomiaru temperatury i wilgotności zniknęła.
Nie mam pojęcia jak przywrócić opcje czujnika temperatury i wilgotności.
Próbowałem prze IP czujnika/ustawienia urządzenia ale nie dałem rady. Nie kumam tych wszystkich skrótów itp.
Co zrobić żeby menu Supli pojawiła się opcja pomiaru wilgotności i temperatury i jak ustawić pakamery graniczne?
Z góry dziękuję za wskazówki i instrukcję.
ADAM
Sonoff Basic R3 - czujnik temperatury i wilgotności
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Najlepsze co możesz zrobić to zwrócić to sprzedawcy gdyż jest to urządzenie niebezpieczne - 230V + czujnik temperatury to kiepskie połączenie - poczytaj forum.
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Sprzedawca jest jedyną osobą, która wie jakie masz wgrane oprogramowanie. I rzeczywiście najlepiej zwrócić to sprzedawcy a zrobić sobie SAMEMU coś na bazie Wemosa. Będziesz miał większą frajdę i mniej zagrożeń.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Polecam na początek lekturę: viewtopic.php?t=16787 oraz viewtopic.php?p=43354#p43354.adamtar5 wrote: Sat Oct 18, 2025 3:56 pm Witam,
Zakupiłem Sonof Basic R3 z czujnikiem temperatury i wilgotności skonfigurowany pod Suple.
Po dodaniu urządzenia w aplikacji pokazała się opcja włącznika oraz opcja pomiaru wilgotności i temperatury.
Po kliknięciu opcji przełącznika opcja pomiaru temperatury i wilgotności zniknęła.
Nie mam pojęcia jak przywrócić opcje czujnika temperatury i wilgotności.
Próbowałem prze IP czujnika/ustawienia urządzenia ale nie dałem rady. Nie kumam tych wszystkich skrótów itp.
Co zrobić żeby menu Supli pojawiła się opcja pomiaru wilgotności i temperatury i jak ustawić pakamery graniczne?
Z góry dziękuję za wskazówki i instrukcję.
ADAM
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
adamtar5
Dzięki za naświetlenie tematu i uświadomienie.