Mega Rozwój Supla

QLQ

Dzień dobry.
Muszę się przyznać, że bardzo zaniedbałem swoją Królową @Supla.
Nie wiem co mam tu napisać .. ale jestem tu od 2017 roku... to co się teraz dzieje to jest jakiś Mega Rozwój Supli. kolega @vajera plus @Zibi_007 tworzący bramkę ZigBee... dopiero przeczytałem może 2% postów a dziś już nowy , że jest repeater bramki !!! :
viewtopic.php?t=18122 .... dopiero odpaliłem 2 szt w firmie i w domu : Działa z głowicami grzejników, czujnikami zalania..., etc... a jak coś nie działa to już jutro kolega vajera doda i działa...

Stary już chyba jestem.. rocznik 79 i w dodatku Wodnik - powiedz, mi że się tego nie da zrobić :) ! No to masz problem ! - taka męda ze mnie :lol: :lol:

A teraz znów nowe : generowanie *.bin na Windows bez www :shock: :shock:
pobrałem ! działa ! : viewtopic.php?t=18036

..... jeszcze jakby @elmaya był ty teraz ....
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

QLQ wrote: Mon Feb 02, 2026 8:18 pm Dzień dobry.
Nie wiem co mam tu napisać .. ale jestem tu od 2017 roku... to co się teraz dzieje to jest jakiś Mega Rozwój Supli. kolega @vajera plus @Zibi_007 tworzący bramkę ZigBee... dopiero przeczytałem może 2% postów a dziś już nowy , że jest repeater bramki !!! :
viewtopic.php?t=18122 .... dopiero odpaliłem 2 szt w firmie i w domu : Działa z głowicami grzejników, czujnikami zalania..., etc... a jak coś nie działa to już jutro kolega vajera doda i działa...

Stary już chyba jestem.. rocznik 79 i w dodatku Wodnik - powiedz, mi że się tego nie da zrobić :) ! No to masz problem ! - taka męda ze mnie :lol: :lol:

@elmaya coś się odzywał ostatnio w jakimś temacie.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
QLQ

Lector wrote: Mon Feb 02, 2026 8:22 pm
QLQ wrote: Mon Feb 02, 2026 8:18 pm Dzień dobry.

@elmaya coś się odzywał ostatnio w jakimś temacie.
:shock: przetestowałem prawie wszystkie jego projekty... od nadajnika IR na WeMos, Termostatu , sterowania " Touch" : https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?t=4605 - "najlepsze przyciski są z pinezek" - Tak , tak ! To On pierwszy podesłał mi soft do PZEM004 !! To były czasy !
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

No zgadza się. @Vajera przejął pałeczkę po @Krych88, a teraz jeszcze Rafał próbuje naprawić stare GG, które nadal działa, ale na starych bibliotekach. Nie zapominajmy o @Klew i jego zapowiedzianych nowościach na ten rok. Bez niego nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy.
Elmaya jakiś czas temu odezwał się na forum, także myślę, że raz poraz czyta te nasze wypociny ;)
Ja mam nadzieję, że w końcu ten termostat różnicowy zawita do Cloud i apek ;)
Kamil Ból

Czapki z głów, bo odwalacie kawał świetnej roboty i jesteście motorami napędowymi tego ogromnego projektu, bez których nic by się tu nie zadziało. Dzięki, że Wam się chce, bo to dzięki takim ikonom jak Wy Supla ma sens i daje nam wszystkim tyle frajdy. :D
Adamo28

To prawda, jak dziś pamiętam swojego pierwszego sonoffa od kolegi gdzie godzinami próbowałem wgrać binarkę supli nie wiedząc jeszcze wtedy że trzeba esp wprowadzić w boot. No i potem się zaczęło, poznałem nieco programowania i spełniłem wszystkie swoje zachcianki diy, bez was by się to nie udało. No i powstawanie GG, miło się na to patrzyło jak co dzień człowiek zaglądał a tam nowy ficzer z grupą testerów zapaleńców. Wielki szacunek z mojej strony za wszystko co robicie. Wiem że brzmi jak pożegnalne bredzenie po kilku głębszych ale to nie to :lol:
Kamil Ból

​Ja też pierwszego zaprogramowałem Sonoffa, nie miałem wgranych sterowników i nie umiałem się z nim połączyć. I tak mi zeszło ze 2 tygodnie, Sonoff leżał w garażu, zakurzył się na maksa, bo coś robiłem, chyba ciąłem płytki i jak już wszystko miałem ogarnięte, binka gotowa, to nie mogłem go wprowadzić w tryb bootowania. I zeszło mi kolejny miesiąc, aż w końcu podszedłem do kompresora, dmuchnąłem w Sonoffa w guzik i nagle jak ręką odjął bo niebyło styku i od tej pory się zaczęła przygoda :D

Return to “Ogólna dyskusja”