Czujnik otwarcia bramy aktywuje skrzynkę

kowal00071

Witam mam problem jak otwieram bramę to brama załącza wirtualny przekaźnik, czym to jest spowodowane, no i jeszcze jak usunąć ten wyzwalacz akcji ? Skąd to się wzięło??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

To raczej Ty musisz wiedzieć ;)

Sprawdź czy nie masz reakcji w cloud ustawionych.
Potem sprawdź ustawienia GG, czy czegoś na urządzeniu nie masz ustawionego automatycznie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
kowal00071

To jest na urządzeniu coś nie tak ? Nie mogę usunąć tego wyzwalacza akcji w cloud
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

kowal00071 wrote: Tue Aug 11, 2026 11:06 am To jest na urządzeniu coś nie tak ? Nie mogę usunąć tego wyzwalacza akcji w cloud
W cloud możesz deaktywować lokalną funkcję poprzez przypisanie pustej operacji do tego wyzwalacza z wykrzyknikiem.
Natomiast sam wyzwalacz musi być ustawiony w GG - na lokalnej stronie konfiguracyjnej musiałeś to ustawić - tam pewnie też można to usunąć, ale nie wiem na 100% jak ta konfiguracja w GG wygląda
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@kowal00071 od początku, co to dokładnie za urządzenie? Co realizuje i jakie ma kanały? Dlaczego chcesz usuwać kanał AT? Do czego ci wirtualny przekaźnik, bez tych informacji szklana kula nic nie mówi :shock:
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
kowal00071

Płytka z esp8266 i przekaźnik który otwiera bramę, na płytce jest utworzony virtualny przekaźnik do skrzynki na listy, w skrzynce przy klapce jest włącznik monostabilny przy otwarciu klapki włącza virtualny przekaźnik, przy drzwiczkach jest drugi włącznik monostabilny króry podczas wyciągania listu wyłącza przekaźnik, ale po kilku miesiączach coś się popsuło, podczas otwierania bramy włącza się virtualny przekaźnik, myślałem że to przez te wyzwalacze których wcześniej nie było w cloud

Jest jeszcze krańcówka która pokazuje stan bramy

Return to “Pomoc”