Widam.
Bawię się z Chatem GPT w stworzenie softu do urządzenia.
Chat wygenerował mi takie menu konfiguracyjne jak na zdjęciu .
Zypełnie rózni sie ono od tego znanego mi z GG
Czy coś mnie ominęło ?
Czy tak będzie teraz wyglądały nowe monu konfiguracji ?
Czy na tym menu jest szansa zrobienie softu ? Tzn czy to jest już funkcjonalne nemu ?
Nowy wygląd menu konfiguracji
-
Michal81
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Nie rozumiem pytania, masz coś od czata to jego pytaj
papier wszystko przyjmie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Pamiętam jak na początku podstawówki, kolega miał mnie uczyć programowania. Najpierw wpadł i na moim 486SX zainstalował Turbo Pascala, a potem sobie poszedł i lekcje miały być kiedy indziej.
Włączałem edytor kodu, nic z tego nie rozumiałem, ale pisałem mu co ma robić moja pierwsza gra, w której mysz ucieka przed kotem.
To zdjęcie jest równie funkcjonalne, jak moja pierwsza gra :p.
Natomiast w dzisiejszych czasach, pisząc w ten sposób, dałbym radę rzeczywiście stworzyć grę, bez niezrozumiałych komunikatów "syntax error"
Włączałem edytor kodu, nic z tego nie rozumiałem, ale pisałem mu co ma robić moja pierwsza gra, w której mysz ucieka przed kotem.
To zdjęcie jest równie funkcjonalne, jak moja pierwsza gra :p.
Natomiast w dzisiejszych czasach, pisząc w ten sposób, dałbym radę rzeczywiście stworzyć grę, bez niezrozumiałych komunikatów "syntax error"
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Michal81
Widzę że rozbawiłem szanowne grono....ale naptrawdę to nie jest moja mocna strona - dlatego próbuję posiłkować się Chatem
Czyli jak rozumiem w Supli nie istnieje taki wygląd konfiguracji - to fake grafika..
Plan był taki by Chat zrobił pierwszy kod i na jego podstawie będę się uczył ....i próbował modyfikować całość.
Czy podpowiecie jak podpowiedzieć chatowy odnośnie wersji GUI Generic z której ma kożystać ? Co mam mu wskazać by była pewność że pędzie pracował na aktualnej , świerzej wersji podczas generowania kodu ?
Czyli jak rozumiem w Supli nie istnieje taki wygląd konfiguracji - to fake grafika..
Plan był taki by Chat zrobił pierwszy kod i na jego podstawie będę się uczył ....i próbował modyfikować całość.
Czy podpowiecie jak podpowiedzieć chatowy odnośnie wersji GUI Generic z której ma kożystać ? Co mam mu wskazać by była pewność że pędzie pracował na aktualnej , świerzej wersji podczas generowania kodu ?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
A jakiego narzędzia używasz? github copilot?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Zainstaluj Arduino ide, doinstaluj boardy I Supla-device, weź jakiś przykład i zacznij od tego. Możesz to chatowi wrzucić aby Ci pomógł to zainstalować krok po kroku, a potem wytłumaczył przykłady.
Tylko zawsze mu pisz aby robił jeden krok na raz
Tylko zawsze mu pisz aby robił jeden krok na raz
Najlepsze suple dla Twojego domu 
ja też bawię się czatem ale wersja Go i free nie nadaje się do tego tylko plus albo pro i wtedy potrafi zdziałać cuda oczywiście nie zwykły czat tylko workMichal81 wrote: Mon Aug 24, 2026 5:49 pm Widzę że rozbawiłem szanowne grono....ale naptrawdę to nie jest moja mocna strona - dlatego próbuję posiłkować się Chatem