Zagadka powiadomienia.

mdi87

Nie mogę rozwikłać zagadki czemu mi czasem przychodzi powiadomienie a czasem nie. Co prawda przychodzi rzadko ale to się dzieje. Scena jest jak poniżej. Włącza się o 1 w nocy. Powiadomienie jest ustawione tak żeby pompa powyżej 1 godziny pracy wysyłała powiadomienie. Pompa jest podpięta pod sp111 i jej rekacja jest ustawiona na W jak na screenie.

Przekaźniki są ustawione odpowiednio sekcje 1 do 3 na 1080sekund co daje 18 minut podlewania. Więc jest 20 minut zwłoki to daje 2 minuty przerwy. Krople L i P 1800 sekund co daje 30 minut podlewania, czas zwłoki 35 minut, czyli pompa stoi 5 minut między podlewaniem kropelkowym. Mimo tych ustawień powiadomienie potrafi czasem przyjść. Ktoś mi coś podpowie?

Czyli reasumując pompa ma wysłać powiadomienie jak będzie pracować powyżej 1H.
Scena jest długa, ale między sekcjami jest 2min przerwy a między kroplami 5min. To pompa raczej nie pracuje.
Wcześniej miałem to na sztywno, włącz-wyłącz daną sekcje o danej godzinie i nie było problemu, przeszedłem na czas przekaźnika i czasem przychodzi powiadomienie. To takie moje zabezpieczenie kiedyś, pompa pracowała długo bo ktoś nie zakręcił wody i ja rozwaliło.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”