Nie widać w aplikacji czy brama jest otwarta czy zamknięta

Darek M
Posts: 2
Joined: Sun Sep 23, 2018 5:00 pm

Post

Witam
Jestem nowym użytkownikiem a Zamel SBW-01 sterownik bramy jest pierwszą rzeczą którą uruchamiam. Podłączyłem bez problemów zgodnie ze schematem dodałem urządzenie do konta wszystko gładko pięknie otwiera się zamyka od razu bez żadnych problemów lecz problem mam z kontraktronem nie widzę czy brama jest otwarta czy zamknięta w aplikacji w komputerze gdy patrzę czujnik jest dodany raz widzę ikonę zamkniętej bramy gdy odwrócę logikę brama jest na przykład otwarta (na piktogramie ) nie wiem czy czegoś gdzieś nie wpisałem jakiegoś numeru kanału? Próbowałem na drugim czujniku przykładając magnes ręcznie lecz nie było żadnej reakcji nie pokazuje otwarcia lub zamknięcia Proszę o podpowiedź może ktoś z was spotkał się z takim problemem :roll: :?: .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jak podłączyłeś kontrakton ?
Sprawdź co się dzieje jak zawrzesz plus z IN1 lub IN2
User avatar
Espablo
Posts: 1754
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim

Post

Natychmiastowa reakcja jest na smartfonie. W supla-cloud trzeba chwilę poczekać na reakcję czujnika.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Darek M
Posts: 2
Joined: Sun Sep 23, 2018 5:00 pm

Post

Tak problemem był kontaktron a mianowicie brak zasilania po zrobieniu mostka z zasilania + na IN 1 zadziałało śmiga że aż miło , aplikacji pokazuje stan bramy z 1 sekundowe opóźnienie to nie jest problem .
Panowie wielkie dzięki za szybką odpowiedz :P .
Darek
sanczox
Posts: 5
Joined: Sun Oct 14, 2018 8:10 am

Post

witam,
mozna prosic o schemat do podłaczenia tych krancówek, do bramy faac 740, jestem samoukiem wiec potrzebuje troche pomocy
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

sanczox wrote: Sun Oct 14, 2018 8:25 am witam,
mozna prosic o schemat do podłaczenia tych krancówek, do bramy faac 740, jestem samoukiem wiec potrzebuje troche pomocy
Krańcowek ?
sanczox
Posts: 5
Joined: Sun Oct 14, 2018 8:10 am

Post

tak, nie widze w aplikacji gdzie znajduje sie brama, nie zabardzo kumam jak to podłączyc
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

W instrukcji nie widzę zacisku który informowałby o stanie otwarcia. Najlepiej prześwietlić zaciski jakimś miernikiem.

Druga opcja to podłączenie osobnego kontraktonu albo mikrowylacznik

viewtopic.php?p=25608#p25608
sanczox
Posts: 5
Joined: Sun Oct 14, 2018 8:10 am

Post

witam,
dzięki za podpowiedzi , udało się po podłączeniu do kontraktonów magnetycznych bramy
darek2514
Posts: 1
Joined: Tue Nov 13, 2018 4:04 pm

Post

sanczox wrote: Tue Oct 30, 2018 12:01 pm witam,
dzięki za podpowiedzi , udało się po podłączeniu do kontraktonów magnetycznych bramy
A kolego podzieli byś się wiedzą jak to dokładnie zrobiłeś z góry dzięki

Return to “ZAMEL SBW-01”