Aktualizacja w QNAP

Moderator: fracz

tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

ndz sie 11, 2019 6:55 am

Witam

Jaką komendą można zaktualizować suplę do nowszej wersji zainstalowaną w ContainerStation na Qnapie?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1781
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz sie 11, 2019 2:52 pm

Powinno zadziałać:

Kod: Zaznacz cały

docker-compose pull
Wykonaną w katalogu z kontenerami aplikacji. Potem już można zrestartować suplę z GUI i powinna być nowa.
tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

ndz sie 11, 2019 5:38 pm

fracz pisze:
ndz sie 11, 2019 2:52 pm
Powinno zadziałać:

Kod: Zaznacz cały

docker-compose pull
Wykonaną w katalogu z kontenerami aplikacji. Potem już można zrestartować suplę z GUI i powinna być nowa.
Jeśli dobrze zrozumiałem to zrobiłem to tak:

Kod: Zaznacz cały

[/share/Container/container-station-data/application/supla] # docker-compose pull
Pulling supla-db     ... done
Pulling supla-server ... done
Pulling supla-cloud  ... done
Po restarcie supli z GUI w dalszym ciągu jest ta sama wersja 2.3.10 a chyba powinna być 2.3.12, chyba że coś źle robię. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1781
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz sie 11, 2019 10:23 pm

Bardzo dobrze zrobiłeś i powinno działać.

Może spróbuj przed wykonaniem komendy pull zatrzymać kontenery?

QNAP nie ułatwia: https://github.com/qnap-dev/container-apps/issues/53
tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

pn sie 12, 2019 6:16 am

fracz pisze:
ndz sie 11, 2019 10:23 pm
Bardzo dobrze zrobiłeś i powinno działać.

Może spróbuj przed wykonaniem komendy pull zatrzymać kontenery?

QNAP nie ułatwia: https://github.com/qnap-dev/container-apps/issues/53
Dzięki za zaangażowanie w temat, ale w moim przypadku zatrzymanie kontenerów nic nie zmienia, niestety ten sam efekt co wcześniej. Z tego co widzę to coś się niby aktualizuje bo bo zalogowaniu do supli wszystkie urządzenia są rozłączone i muszę ponownie włączyć rejestrację. Po tych wszystkich zabiegach powstało jeszcze takie coś: https://zapodaj.net/d806e9be19da3.jpg.html
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1781
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn sie 12, 2019 8:09 am

Spróbuję to obczaić przy najbliższym wydaniu ok? Zainstalowałem teraz u siebie 2.3.12 ;-)
tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

pn sie 12, 2019 8:34 am

Ok. Dzięki, chyba zainstaluję wszystko od początku, bo może jak kombinowałem z aktualizacją wcześniej sam to coś źle zrobiłem i teraz to nie działa jak powinno. Mam jeszcze dostęp do innego Qnapa ale tam jest zainstalowana najnowsza wersja, więc też tego nie sprawdzę. Pozostaje czekać na kolejną aktualizacje i próbować dalej. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1781
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt sie 20, 2019 7:26 pm

Aby zaktualizować zainstalowaną przez Container Station SUPLĘ na QNAP, należy połączyć się z QNAPem przez SSH i wykonać następujące komendy:

Kod: Zaznacz cały

cd /share/Container/container-station-data/application/supla
docker-compose pull
docker-compose up --build -d
tomekk87
Posty: 62
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

wt sie 20, 2019 7:35 pm

fracz pisze:
wt sie 20, 2019 7:26 pm
Aby zaktualizować zainstalowaną przez Container Station SUPLĘ na QNAP, należy połączyć się z QNAPem przez SSH i wykonać następujące komendy:

Kod: Zaznacz cały

cd /share/Container/container-station-data/application/supla
docker-compose pull
docker-compose up --build -d
Wielkie dzięki za rozwiązanie problemu - sprawdzę przy kolejnej wersji bo wcześniej zainstalowałem całą suplę od nowa. :D
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1781
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt sie 20, 2019 7:39 pm

Od kilku godzin jest v2.3.13 więc możesz sprawdzać :-)
ODPOWIEDZ