multiboard-inCan RollerShutter problem z przekaźnikami

trrol
Posty: 25
Rejestracja: czw lut 22, 2018 4:26 pm

wt wrz 10, 2019 6:22 pm

Witam. Mam płytkę ESP8266 NODEmcu V3 z wgranym multiboard wybrana opcja do sterowania rolet inCan RollerShutter.
ustawienia jak na zrzucie ekranu. Po restarcie albo podłączeniu zasilania trzyma dwa przekaźniki zwarte przez pół godziny później puszcza lub jak w aplikacji nacisnę otwierani lub zamykanie to już dział prawidłowo.
Co może być nie tak?
Obrazek
trrol
Posty: 25
Rejestracja: czw lut 22, 2018 4:26 pm

wt wrz 10, 2019 7:46 pm

wgrałem teraz "inCan_4096" tam nie da się zmienić na "LOW LEVEL" ale sytuacja jest identyczna( oczywiście odwrotnie działają przekaźniki),
ale tak samo sie zachowują po resecie dwa rozłączone po po naciśnięciu i puszczeniu w aplikacji dwa włączone.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1534
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt wrz 10, 2019 7:50 pm

Jeżeli chcesz używać modułu do sterowania roletami to relay flag musisz ustawić na reset
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
trrol
Posty: 25
Rejestracja: czw lut 22, 2018 4:26 pm

wt wrz 10, 2019 8:08 pm

relay flag zmienione na reset dalej tak samo się zachowuje
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1534
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt wrz 10, 2019 8:33 pm

Robisz erase flash?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
trrol
Posty: 25
Rejestracja: czw lut 22, 2018 4:26 pm

wt wrz 10, 2019 10:09 pm

Tak za każdym razem
andrzejano
Posty: 274
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz wrz 15, 2019 6:39 pm

Mam wemosa d1 nini z softem inCan roller shuter od espablo spięty przez Mostek H L9110S hula idealnie, ale po zaniku napięcia moduł nie może się połączyć, dopiero rozpięcie kabli od mostku pozwala na natychmiastoe zalogowanie się tego wemosa, co może być nie tak? Widać, że wpięty mostek blokuje wifi.
andrzejano
Posty: 274
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

wt wrz 17, 2019 2:25 pm

Espablo pisze:
wt wrz 10, 2019 7:50 pm
Jeżeli chcesz używać modułu do sterowania roletami to relay flag musisz ustawić na reset
Mam na reset ,u mnie nie pozwala połączyć z wifi gdy wpięty jest mostek.Rozpięcie umożliwia połączenie i po wpięciu mostka prawidłowe działanie,ale przerwa w zasilaniu ponawia brak łączenia z wifi.Układ na wemos d1 mini z mostkiem zmieniającym polaryzację.
trrol
Posty: 25
Rejestracja: czw lut 22, 2018 4:26 pm

śr paź 02, 2019 8:49 pm

A jest jakiś wsad tylko do rolet i żeby był LOW LEVER?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”