Pomoc Mew 01
-
Leinad
Witam. Mam panele fotowoltaiczne i Mew nie pokazuje mi produkcji prądu (zalacznik).W dniu wczorajszym produkcją była i z pewnością z nadwyżka a tego na wykresie nie widać. Ekektryk który zakładał mi Mew mówi że wszystko zgodnie z instrukcją zrobił.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
MadOnion78
Kontrola najwyższym stopniem zaufania - ja bym jednak zerknał w tablice, kable, zrób zdjęcia tak żeby było widać połączenia.
Oczywiście z prądem to nie zabawa - nie masz pewności zawołaj innego elektryka niech sprawdzi jeszcze raz.
- czy przekładniki założone są w odp. Kierunku
- czy kolejność faz odpowiada analogicznie zasilaniu MEW
- czy przekładniki są na odpowiednich kablach
Jak powyższe bardzie prawidłowe na 100% to znajdziesz pomoc u Chlopakow w ostatecznosci u Zamela.
Ps. Przypadki, że było na 100% dobrze zainstalowanie już się zdarzały a na końcu n się okazywało jednak, że coś było poplątane.
Dawaj fotki.
Oczywiście z prądem to nie zabawa - nie masz pewności zawołaj innego elektryka niech sprawdzi jeszcze raz.
- czy przekładniki założone są w odp. Kierunku
- czy kolejność faz odpowiada analogicznie zasilaniu MEW
- czy przekładniki są na odpowiednich kablach
Jak powyższe bardzie prawidłowe na 100% to znajdziesz pomoc u Chlopakow w ostatecznosci u Zamela.
Ps. Przypadki, że było na 100% dobrze zainstalowanie już się zdarzały a na końcu n się okazywało jednak, że coś było poplątane.
Dawaj fotki.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
Leinad
Okey, iż daję foto. Zaznaczam że pomiar zużycia prądu jest ok. Dam jeszcze fotki poszczególnych faz.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Leinad
Fotki fazy
-
Leinad
Proszę produkcję z 2 falowników opieramy się na 24. 01 bo było słonecznie prod. 35 kw a reakcji z produkcji 0
-
Leinad
Rozumiem że chcesz zobaczyć czy nie przejadam tego, więc nie bo widzę na liczniku ile mi się odkłada np 4 kw a na mew tego nie widać.