Panowie a może i Panowie i Panie mam pytanie. Mam ROW01 i przy próbie włączenia czegokolwiek na 14 i 11 Mam dwa plusy. Włączając włącznikiem bądź telefonem słychać dźwięk przekaźnika ale np. żarówka nie uruchamia sie. Co może być nie tak. Firmware najnowsze, ustawieniami przez cloud i 192.168..... tez próbowałem sie bawić ale bez satysfakcjonującego skutku. Na dźwięku przekaźnika i zmianie stanu poprzez zmianę ikony na smartphonie sie kończy. Ani gniazdko ani żarówka czy cokolwiek innego nie załączają sie. Żarówek i oprawek przetestowałem kilka. GniAzdek i typow wlacznikow mono i bi tez conajmiej kilka Uszkodzony moduł?
Pomóżcie proszę bo żona chce mnie zabić. Nie śpię od dwóch dni bo mecze ten temat a ona mówi ze jestem gdzieś daleko czy ma powód zeby sie martwić.
ROW-01
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Ale jakie plusy? To są styki przekaźnika, więc tam nie ma napięcia, dopóki go nie podasz.pr0zac wrote: Sat May 09, 2020 4:48 pm [...]przy próbie włączenia czegokolwiek na 14 i 11 Mam dwa plusy.[...]
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
pr0zac
Panowie zdjęcia w załącznikach. Przepraszam was za estetykę ale walczę z tym drugi dzień. Montuje i demontuje a teraz na szybko do zdjęcia zrobiłem nieestetyczne. Przekaźnik słychać ikona w aplikacji sie zmienia a żarówka nie swieci. Czarny długi przewód to zasilanie z sieci L i N
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To nie ma prawa działać. Zerknij do tej instrukcji. Są tam schematy: https://supla.zamel.pl/wp-content/uploa ... ROW-01.pdf
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
pr0zac
Który konkretnie styk zacisk mam źle?
Zaciski ROW01:
L - L z sieci
N - N z sieci
L - zworka do 14
11 - N do żarówki.
14 - L do żarówki.
Zaciski ROW01:
L - L z sieci
N - N z sieci
L - zworka do 14
11 - N do żarówki.
14 - L do żarówki.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Podłącz tak:
Niebieski z zasilania pod N
Brązowy z zasilania pod L
Mostek (zworka) pomiędzy L, a 14
Niebieski z lampy do N
Brązowy z lampy pod 11
Niebieski z łącznika pod IN1
Brązowy z łącznika pod L
Niebieski z zasilania pod N
Brązowy z zasilania pod L
Mostek (zworka) pomiędzy L, a 14
Niebieski z lampy do N
Brązowy z lampy pod 11
Niebieski z łącznika pod IN1
Brązowy z łącznika pod L
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
11 i 14 to są styki przekaźnika. Przy Twoim połączeniu gdy przekaźnik jest wyłączony to na niebieskim przewodzie masz L a na brązowym nic. Jak włączysz przekaźnik to na niebieskim i na brązowym masz L, a tak żadna żarówka Ci nie zaświeci...
Dlatego niebieski przewód od żarówki przepnij z 11 na N.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Masz schemat. I staraj się (skoro w temacie prądu jesteś jak widać mocno początkujący) stosować właściwą kolorystykę przewodów.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak