Roleta - problem z zamykaniem

Sterownik rolet
BlackAdder

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z roletą, która działała poprawnie od długiego czasu. Podczas automatycznego zasłaniania, rzeczywiście schodzi tylko do 40% i następuje zatrzymanie rolety, natomiast w aplikacji dalej pracuje do 100% i na końcu pokazuje się ikonka - zamknięte. Zmieniłem oprogramowanie na najnowsze i nadal problem występuje. Czy macie pomysł, co to może być?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A przyciskiem możesz ją zamknąć do końca? Może krańcówki się rozregulowały.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
BlackAdder

Fizycznym przyciskiem, mogę ją tylko podnieść (odsłonić), zasłanianie przyciskiem nie działa. Po odsłonięciu, w aplikacji nadal mam napis, że jest w 52% zamknięta.

Ps. Kliknąłem w aplikacji odsłanianie całkowite, zaczekałem, aż w aplikacji pojawi się 0% i kliknąłem w aplikacji zasłanianie całkowite - roleta fizycznie się zasłoniła w 100%.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

A dlaczego opuszczanie rolety z przycisku nie działa?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sprawdź zaciski czy gdzieś nie ma luzów. Ewentualnie spróbuj wysterować roletę z pominięciem SBW, może krańcówki się rozregulowały.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
BlackAdder

miroph wrote: Fri Jan 01, 2021 5:26 pm A dlaczego opuszczanie rolety z przycisku nie działa?
Po zrobieniu poniższych czynności, przycisk fizyczny opuszczania działa.
Fizycznym przyciskiem, mogę ją tylko podnieść (odsłonić), zasłanianie przyciskiem nie działa. Po odsłonięciu, w aplikacji nadal mam napis, że jest w 52% zamknięta.
Kliknąłem w aplikacji odsłanianie całkowite, zaczekałem, aż w aplikacji pojawi się 0% i kliknąłem w aplikacji zasłanianie całkowite - roleta fizycznie się zasłoniła w 100%.
Duch__
Been thanked: 6 times

Może wydłuż czasy otwarcia i zamknięcia, albo spróbuj usunąć moduł z clouda i ponownie zarejestruj go, przejdź przez proces kalibracji.

Return to “ZAMEL SRW-01”