Inel ST-01 x 13 (starszy typ, bo z tego co widzę nowsze płytki są inaczej zorganizowane. Ja mam 3 żyły do silnika, dwie zasilające i dwie sterujące do centrali + dwa dolne i dwa górne piny wychodzące z płytki i zwierające układ lokalnie na przycisku góra/ dół )
Centrala sterująca CR-02
Całość podpięta do ~230V w starym układzie ssn04
Byłbym zobowiązany za info jak to podpiąć do Zamel SRW-01, chyba że ktoś wie jak wykorzystać szynę sterowania zostawiając stare sterowniki puszkach. Przeglądając zasoby Internetu trafiłem na uwagę, aby wspólną żyłę wychodzącą do silnika nie podpinać do neutrala z układu zasilania. Dla fachowców pewnie ta uwaga jest śmieszna, ale wolę dmuchać na zimne, bo ostatnio przez brak precyzji miałem dodatkowe zakupy

Każda puszka do rolety ma ten sam układ kabli. Zasilanie zmienne 230V L i N. Kabel sterujący dwużylowy, z czego jedna żyła to masa, drugi sterujący. I trzyżyłowy kabel do silnika. Góra/dół i ...masa?
EDIT: Zaglądając do puszki jednej rolety, wyłączyłem bezpiecznik odpowiadający za zasilanie rolet, ale co prawda centrala CR-02 przestała chodzić to sterowanie lokalne na przycisku działało na każdej rolecie.