Działanie przycisku fizycznego SLW-02

User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Czy takie zachowanie przycisku jest znane i prawidłowe?

Jeśli przycisku użyłem do włączenia taśmy, a wyłączę ją z apki to kolejna próba włączenia przyciskiem działa po drugim naciśnięciu.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie jest znane i nie jest prawidłowe.
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

To prośba do posiadaczy aby sprawdzili u siebie. Ja to już zauważyłem jakiś czas temu ale odbierałem to za niedokładne wciskanie przycisku, wczoraj zrobiłem test i wygląda na to, że zapamiętywany jest ostatni ruch przycisku.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Jak by się pojawił update (oczywiście w ramach walki z nuda) :mrgreen: - to byłbym wdzięczy.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

MadOnion78 wrote: Mon Oct 25, 2021 10:23 am Jak by się pojawił update (oczywiście w ramach walki z nuda) :mrgreen: - to byłbym wdzięczy.
Lada dzień soft testowy dla SLW-02 ze wsparciem dla Wyzwalaczy Akcji powinien być dostępny.
Nie wiem z czego mógł wynikać opisywany przez Ciebie problem, więc jest też ryzyko, że to się nie poprawi. Ale miejmy nadzieję, że zniknie :)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Oooo czyli SLW też mają otrzymać AT :)
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Po aktualizacji, opisany w pierwszym poście "problem" nadal występuje.

1) włączam taśmę przyciskiem fizycznym - taśma zaświeca się
2) wyłączam taśmę a poziomu aplikacji - taśma wyłącza się
3) ponownie wciskam przycisk fizyczny - brak reakcji, dopiero kolejne wciśnięcie włącza taśmę.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

MadOnion78 wrote: Wed Jan 19, 2022 12:26 pm Po aktualizacji, opisany w pierwszym poście "problem" nadal występuje.

1) włączam taśmę przyciskiem fizycznym - taśma zaświeca się
2) wyłączam taśmę a poziomu aplikacji - taśma wyłącza się
3) ponownie wciskam przycisk fizyczny - brak reakcji, dopiero kolejne wciśnięcie włącza taśmę.
U mnie działa ;)

A tak na serio: SLW-02 ma 3 osobne kanały dimmera. Domyślnie włączenie z przycisku powoduje włączenie 3 kanałów. Następne kliknięcie przyciskiem powoduje wyłączenie wszystkich kanałów jeśli przynajmniej jeden kanał był włączony (chociażby na 1%).
Z apki sterujesz każdym kanałem osobno - tzn. są 3 dimmery.

Teraz zgaduję co może się dziać u Ciebie. Takie zachowanie jak opisałeś może mieć miejsce gdy:
1. Nie wyłączasz wszystkich trzech dimmerów z poziomu apki, albo ustawiasz je suwakiem na 1% (suwakiem nie da się zjechać do 0)
2. Używasz tylko 1-2 kanały, a pozostałe masz ukryte w apce. Do pozostałych (1 lub 2) kanałów nie masz nic podłączone, więc nie widzisz, że one są włączone. Wtedy przycisk gasi tamte kanały, a u Ciebie wygląda to zgodnie z Twoim opisem.

W nowym sofice SLW-02 ma w cfgmode opcję ustawienia jakimi kanałami ma sterować przycisk. Także jeśli używasz tylko kanału 1, to ustaw w ten sposób przycisk w konfiguracji - powinno pomóc.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

W 99% przypadkach steruję 2 kanałami (trzeci jest nieaktywny) w poziomu grupy. Być może musiałbym testowo aktywować ten trzeci kanał i zobaczyć co się będzie działo - może tu jest pies pogrzebany ;p
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

MadOnion78 wrote: Thu Jan 20, 2022 10:02 am W 99% przypadkach steruję 2 kanałami (trzeci jest nieaktywny) w poziomu grupy. Być może musiałbym testowo aktywować ten trzeci kanał i zobaczyć co się będzie działo - może tu jest pies pogrzebany ;p
W trybie konfiguracyjnym zmień sobie przypisanie przycisku, aby działał tylko na te dwa używane kanały i problem zniknie :)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “ZAMEL SLW-02”