Dlatego, swego czasu myślałem o:
viewtopic.php?p=104820#p104820
Gosund SP111 - kalibracja
-
in my opinion it is due to corrupted memory due to power interruption during writing to flash or degraded power supply filtering.
-
A w takim przypadku uszkodzenie jest trwałe? Czy można taką pamięć wyzerować ? U siebie na pewno w tym konkretnym przypadku nie było przerw zasilaniu.
And then the damage is permanent? Can such a memory be reset? At home, in this particular case, there were certainly no power interruptions.
-
U mnie gniazdko jest nowe. Wczoraj minął miesiąc jak jest podłączone. Pierwszy raz sytuacja wystąpiła w piątek i mam nadzieje że ostatni. Na pokładzie GG V4.0.10
Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką
Też mam pod lodówką ale i zmywarką, pralką i suszarką
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
-
there is no damage to the flash memory, only the data has not been written correctly.Maniek913 wrote: ↑Mon Oct 18, 2021 11:49 amA w takim przypadku uszkodzenie jest trwałe? Czy można taką pamięć wyzerować ? U siebie na pewno w tym konkretnym przypadku nie było przerw zasilaniu.
And then the damage is permanent? Can such a memory be reset? At home, in this particular case, there were certainly no power interruptions.
in the case of the power supply, it is necessary to check the electrolytic capacitors.
-
U mnie oprócz lodówki jeszcze zmywarka jest na stałe, bo zasilana jest spod szafek, gdzie jest trudny dostęp. Właśnie mi na myśl przyszło, żeby ją gasić jak nie pracuje, a z SRW w kuchni przy użyciu AT odpalać
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Skoro gniazdo nowe to chyba w tym przypadku nie można mówić o zużyciu pamięci, dziś miałem u znajomego podobny przypadek- w jednym z nowo zamontowanych modułów roletowych LoraTap "wyparowały" wszystkie ustawienia i wszedł w tryb konfiguracji .(przed awarią pracował kilka dni) ..........Telewizor na razie chodzi
-
Z ciekawości.
Jaka wersja ?
Jaka wersja ?